Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Aaron Harrison novi član Cedevite Olimpije

Ljubljanski košarkarski klub Cedevita Olimpija je dobil novo okrepitev. Zmajem se je pridružil ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v minuli sezoni nosil dres turškega Turk Telekoma, je klub zapisal na svoji spletni strani.

Aaron Harrison novi član Cedevite Olimpije

Po poškodbi enega od nosilcev igre Zorana Dragića, ki bo s parketa odsoten od šest do osem tednov, so v ljubljanskem kolektivu zavihali rokave in pripeljali novo okrepitev.

Iz turškega Turk Telekoma, ki ga je Olimpija v lanski sezoni izločila iz boja za najvišja mesta v evropskem pokalu, se je v Ljubljano preselil Aaron Harrison. Američan je sicer zaradi poškodbe kolena lansko sezono sklenil predčasno.

"Navdušen sem nad tem, da se bom pridružil ekipi in spoznal fante. Cedevita Olimpija je klub vreden spoštovanja, zato sem navdušen in hvaležen za ponujeno priložnost," je ob podpisu dejal Harrison.

"Po poškodbi Zorana Dragića smo morali hitro reagirati. Imeli smo veliko sreče, da je bil Harrison še vedno na trgu. Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi. Je zelo kvaliteten igralec in dober človek. Zadovoljni smo, da prihaja," pa je dejal glavni trener Zmajev Jurica Golemac.

Harrison ima izkušnje iz lige NBA, evrolige in evropskega pokala. V svoji karieri je v ligi NBA zbral 37 nastopov. Med letoma 2015 in 2017 je nosil dres Charlotte Hornets, sezono kasneje pa Dallas Mavericks. Nato se je preselil v turški Galatasaray, kjer je igral dve sezoni.

V sezoni 2020/21 je igral za Olympiacos, kjer je v evroligi v povprečju dosegal 6,5 točke, 1,8 skoka in 1,1 podaje na tekmo. Nato se je vrnil v Turčijo, tokrat k Turk Telekomu. V lanski sezoni je v evropskem pokalu v povprečju dosegal 16 točk, 2,1 skoka in 1,4 podaje na tekmo preden je sezono zaradi poškodbe predčasno končal.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0