Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
28°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Boston le še zmaga loči od napredovanja v veliki finale lige NBA

Moštvo Boston Celtics je na krilih 36 točk Jaysona Tatuma izničilo 18 točk zaostanka in premagalo Indiana Pacers s 114:111 ter povedlo s 3:0 v zmagah v finalu vzhodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

Boston le še zmaga loči od napredovanja v veliki finale lige NBA

Boston le še ena zmaga loči od napredovanja v veliki finale lige NBA, v katerem se bodo kelti pomerili z boljšim iz obračuna med Dallasom Luke Dončića in Minnesoto. Dallas vodi z 2:0 v zmagah v finalu zahodne konference v seriji na štiri dobljene tekme.

Tatum je dodal še 10 skokov in osem podaj, Jaylen Brown je dosegel 24 točk, Al Horford pa sedem trojk na poti do 23 točk.

Toda preobrat je prišel, ko so Celticsi našli način, kako upočasniti visokooktanski napad Indiane v drugem polčasu, da bi dosegli zmago v Indianapolisu, kjer bodo v ponedeljek poskušali končati serijo.

"Zaključne tekme so najtežje," je dejal Tatum in opozoril, da si Celticsi ne morejo privoščiti sprostitve kljub dejstvu, da se nobena ekipa v ligi NBA ni zbrala po zaostanku 0-3 in zmagala v končnici.

Trener Pacersov Rick Carlisle zagotovo ni bil pripravljen mahati z belo zastavo.

"To nas ne bo motilo, v ponedeljek zvečer se bomo vrnili sem in skušali podaljšati serijo in jih bomo pritisnili še močneje," je obljubil Carlisle, ki je dejal, da so Pacersi odigrali "pogumno igro".

Indiana je bila neporažena na šestih predhodnih domačih tekmah te sezone. V vrsti Pacers je manjkal zvezdniški igralec Tyrese Haliburton zaradi težav s poškodbo leve stegenske mišice, ki ga je že mučila to sezono.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0