Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 60%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Dikaioulakos določil 12 košarkaric za domače EP

Po ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri so košarkarice slovenskim medijem predstavile pričakovanja na evropskem prvenstvu, so Slovenke danes vstopile v prvi uradni dan EuroBasketa.

Dikaioulakos določil 12 košarkaric za domače EP

Najprej jih je čakalo še nekaj obveznosti za tuje medije ter medijske vsebine mednarodne košarkarske zveze (Fiba), nato pa so še uradno preizkusile parket stoženske velike dvorane, ki je pripravljena za četrtkove obračune.

Po treningu je grški strokovnjak na slovenski klopi Georgios Dikaioulakos določil dvanajsterico igralk, ki bodo igrale na prvenstvu. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Zala Šrot in Sara Vujačić.

Na njegovem seznamu so Eva Lisec, Teja Oblak, Tina Cvijanovič, Hana Ivanuša, Tina Jakovina, Eva Rupnik, Zala Friškovec, Lara Kozina Bubnič, Ajša Sivka, Lea Debeljak, Gala Kramžar in Blaža Čeh.

"Za selektorja oziroma trenerski štab je trenutek, ko mora s seznama reprezentančnih kandidatk prečrtati kakšno ime, sila nehvaležna naloga. Prav vsa dekleta so namreč pokazala izjemen odnos, karakter, vadila zelo zavzeto in bi si zaslužila na prvenstvu predstavljati svojo državo. A žal v ekipo lahko uvrstimo le dvanajst igralk. Odločitev strokovnega štaba vsekakor ni bila lahka. Na koncu smo se odločili, da v ekipi za prvenstvo ne bo Zale Šrot in Sare Vujačić. Obema se zahvaljujem za njuno prizadevnost ter doprinos, ki sta ga v zadnjem mesecu prinesli reprezentanci. Prikazali sta velik napredek in vsekakor bosta z nadaljnjim dobrim delom v prihodnje še močneje potrkali na vrata članske reprezentance," je v zvezi s tem dejal Grk.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Vse tekme skupinskega dela v Stožicah bodo igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija, srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo, 18. junija pomerile še s Francijo.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0