Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Dončić s slovenskim pomočnikom v trenerskem štabu Dallasa

Slovenska košarka je v teh dneh dobila novo mednarodno priznanje. Marko Milić, ki je od leta 2018 del reprezentančnega štaba Slovenije, se je po koncu evropskega prvenstva v Nemčiji preselil v Dallas. Pridružil se je namreč trenerskemu štabu ekipe Mavericks pod vodstvom Jasona Kidda kot individualni trener za razvoj igralcev.

Dončić s slovenskim pomočnikom v trenerskem štabu Dallasa

Povabilo, da se Milić za naslednji dve leti pridruži franšizi v severnoameriški ligi NBA, Dallas Mavericks, je nov dokaz, kako močno v teksaškem klubu cenijo slovensko košarko, so ob tem v današnji izjavi za javnost poudarili pri Košarkarski zvezi Sloveniji.

Že od prihoda Luke Dončića v teksaški klub, so se med Dallasom in Košarkarsko zvezo Slovenije stkale izjemne vezi, ki bodo v prihodnje še bolj poglobljene. Milić bo namreč kljub opravljanju trenerske funkcije v klubu, še naprej ostal del reprezentančnega štaba slovenske košarkarske reprezentance.

"Izjemno počaščen in vesel sem, da se pridružujem ekipi Dallas Mavericksov. Gre za izjemno košarkarsko organizacijo z odličnim trenerskim štabom na čelu z Jasonom Kiddom. Luka Dončić je s svojo karizmo povezal Dallas s slovensko reprezentanco in čast mi bo sedeti na njihovi klopi, navijati zanj ter uživati v neverjetnih košarkarskih vragolijah, s katerimi nas vedno znova navdušuje. Poletja bodo seveda še naprej rezervirana za družino ter našo reprezentanco," je sporočil Milić.

Milić je bil sicer prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA. Leta 1997 ga je kot 34. na naboru izbrala zasedba Philadelphia 76ers. Zdaj 45-letni Kranjčan pa je priložnost za dokazovanje nato dobil v dresu Phoenixa.

Za seboj ima izjemno kariero pod evropskimi koši. V Sloveniji je poleg matičnega kranjskega Triglava igral za ljubljansko Olimpijo, močan pečat pa je pustil v Turčiji (Fenerbahce), Španiji (Real Madrid), Italiji (Bologna, Roseto, Pesaro, Cremona) in Franciji (Orleanaise), navijače pa je ob koncu kariere navduševal tudi v Iranu in Kuvajtu.

V zadnjih letih je kot sodelavec Košarkarske zveze Slovenije najprej opravljal vlogo mentorja v reprezentancah mlajših starostnih kategorij, danes pa je del reprezentančnega štaba.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0