Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Dončićev Dallas polfinale zahodne konference začel z visokim porazom

Košarkarji Dallas Mavericks so s porazom začeli polfinale zahodne konference v severnoameriški ligi NBA. Luka Dončić in soigralci so v gosteh pri Oklahoma City Thunder izgubili s 95:117. Oklahoma tako vodi z 1:0 v zmagah, ekipi pa igrata na štiri zmage.

Dončićev Dallas polfinale zahodne konference začel z visokim porazom

Po relativno izenačenem prvem polčasu so bili gosti povsem v igri še pri izidu 66:65 v tretji četrtini, nato pa zaostali za 15 točk, pred zadnjo četrtino pa imeli 10 točk minusa. V zadnjih desetih minutah pa so domači, ki so Dallas ustavili z dobro obrambo, še povišali ritem, zadevali v pravih trenutkih in naskok povečali tudi na 24 točk, tako da je bil že precej pred koncem znan zmagovalec.

Pri tem je bil prvi strelec Shai Gilgeous-Alexander z 29 točkami, ob tem je imel še po devet skokov in podaj, Chet Holmgren je dodal 19 točk, Jalen Williams 18, Aaron Wiggins pa 16.

"Ne gledamo na statistiko in na našo mladost (ekipa v povprečju šteje dobrih 23 let; op. STA). Zanima nas zmagovanje in na to se osredotočamo. To poskušamo na vsaki tekmi. Nocoj nam je uspelo," je dejal Gilgeous-Alexander.

Dončić, ki ima težave s kolenom, ni imel svojega večera, tako kot v tej končnici je znova imel težave z natančnostjo meta, zadel je šest od 19 metov iz igre, le enega od osmih za tri točke in končal z 19 točkami, temu je dodal devet podaj in šest skokov. Točko več je dosegel Kyrie Irving, Daniel Gafford pa je vpisal 16 točk in 11 skokov.

Dončić je poudaril, da bodo morali na drugi tekmi, ta bo v noči na petek, dramatično izboljšati svojo igro, na vprašanja o njegovem strelskem izkupičku pa dodal: "Koga briga? Izgubili smo. Moramo se izboljšati do naslednje tekme. Sam moram biti boljši, vsi moramo biti boljši," je dejal Dončić.

Glede tekmecev pa je povedal: "So odlični v obrambi in napadu, tako da zagotovo ne bo lahko. Morali bomo igrati zelo dobro košarko, osredotočeno košarko vseh 48 minut."

Prvo tekmo polfinala vzhodne konference so odigrali Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Kelti so pričakovano zmagali, končni izid je bil 120:95.

Jaylen Brown je dosegel 32 točk za Boston, Derrick White jih je dodal 25, medtem ko Jayson Tatum ob slabšem strelskem večeru (7-19 iz igre) 18. Pri Clevelandu je Donovan Mitchell prispeval 33 točk.

Boston, ki lovi rekordni 18. naslov v ligi NBA, je prvi nosilec v vzhodni konferenci, na prvi tekmi pa je imel proti četrtopostavljenemu Clevelandu dogajanje pod nadzorom praktično od začetka do konca.

"Začne se z obrambo, želeli smo tekmece zadržati pod 100 točkami," je dejal Brown za televizijsko mrežo TNT.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0