Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 66%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Dragić zaigral nekaj minut, Milwaukee brez Antetokounmpa ni bil par Miamiju

Prvi nosilci vzhodne konference severnoameriške lige NBA Milwaukee Bucks so brez poškodovanega prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa izgubili tretjo tekmo končnice proti Miami Heat z 99:121. V seriji zaostajajo z 1:2. Goran Dragić je za poražence v slabih štirih minutah igre dosegel dve točki. V drugem krogu končnice je medtem že Philadelphia.

Dragić zaigral nekaj minut, Milwaukee brez Antetokounmpa ni bil par Miamiju

Dragić je tokrat dobil priložnost za igro, a zgolj v zaključku tekme, ko je bila ta že odločena. Na gostovanju v dvorani, kjer je nekoč domoval z Miamijem, je zgrešil oba poskusa iz igre, zadel pa prosta meta.

Miami je bil ob odsotnosti Antetokounmpa prepričljivo boljši, a tekmo zaradi poškodb končal brez dveh igralcev, Jimmyja Butlerja in Victorja Oladipa. Največ skrbi povzroča Oladipo, ki ima po prvi oceni težjo poškodbo kolena.

Tudi prvi strelec tekme Butler je tekmo zaključil predčasno, z igrišča je po doseženih 30 točkah odšepal z bolečinami v zadnjični mišici.

Poškodbe tako postajajo glavna tema serije med ekipama. Antetokounmpo je izpustil že drugo tekmo zaradi bolečin v hrbtu. "Za nas je bila to lepa zmaga. Ampak ko vidiš, da se igralec poškoduje, še posebej igralec kot je Victor, ki je že veliko dal skozi v zadnjih treh letih, ne moreš imeti dobrega občutka," je dejal trener Miamija Eric Spoelstra.

Medtem so se košarkarji Philadelphie 76ers kot prvi v letošnji končnici uvrstili v drugi krog končnice. Kljub odsotnosti prvega nosilca igre Joela Embiida so s 96:88 premagali Brooklyn Nets in tako dobili že četrto tekmo v vrsti.

Tobias Harris je za Philadelphio dosegel 25 točk in 12 skokov, James Harden pa je prispeval 17 točk, 11 podaj in osem skokov.

V zahodni konferenci je v vodstvo s 3:1 v zmagah skočil Phoenix, Los Angeles Lakers pa so povedli z 2:1 v zmagah. Phoenix je s 112:100 premagal Los Angeles Clippers, jezerniki pa so v zadnji tekmi večera s 111:101 premagali Memphis Grizzlies.

Za Phoenix se je izkazal zvezdniški trojček Kevin Durant, Devin Booker in Chris Paul. Skupaj so dosegli 80 točk - Durant 31, Booker 30 in Paul 19.

"Vsekakor je dobro, ko smo vsi trije napadalni. Vsi smo opravili izjemno delo," je dejal Durant, ki je februarja v vrste Phoenixa prestopil iz Brooklyn Nets. "Še vedno se spoznavamo in učimo en od drugega," je dodal.

Jezerniki pa so do vodstva proti Memphisu prišli na krilih Anthonyja Davisa in LeBrona Jamesa, ki sta dosegla 31 in 25 točk. Na drugi strani je Ja Morant dosegel 45 točk za Memphis, a ob tem ni dobil veliko pomoči soigralcev.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0