Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Fenerbahče in Olympiakos do prednosti v četrtfinalu

Košarkarji Fenerbahčeja in Olympiakosa so si na prvih četrtfinalnih tekmah priigrali prednost v boju za uvrstitev na zaključni turnir, ki ga bo Berlin gostil od 24. do 26. maja. Fenerbahče je v gosteh po podaljšku premagal Monaco s 95:91, Olympiakos pa prav tako v gosteh Barcelono s 77:75. Ekipe igrajo na tri zmage.

Fenerbahče in Olympiakos do prednosti v četrtfinalu

Monaco je v boju s Fenerbahčejem v drugi četrtini vodil že za 14 točk, še v četrti je bil za devet točk pred tekmecem pri 74:65, toda končnica je pripadla Turkom, ki so prešli v vodstvo, redni del pa se je končal z 81:81, nakar je sledil podaljšek. V tem so nalet iz rednega dela nadaljevali gosti, ki so povedli tudi za osem točk, kar je bilo dovolj za prvo zmago.

Pri Fenerbahčeju, ki je prevladoval predvsem v skokih, je Nigel Hayes prispeval 19 točk in sedem skokov, Nick Calathes je dodal 17 točk, pri Monacu pa je Elie Okobo vpisal 19 točk, Mike James in Jordan Lloyd pa po 16.

Tudi obračun Barcelone in Olympiakosa je bil izenačen. Grki so v drugi četrtini sicer povedli za 10 točk, v tretji pobegnili tudi za 13, a so se Katalonci hitro vrnili v igro, se v zadnji četrtini približali na 67:69, bližje pa jim Grki niso pustili.

Olympiakosova igralca Nigel Williams-Goss in Isaiah Canaan sta bila s 15 oziroma 14 točkami najboljša strelca tekme. Willy Hernangomez in Jabari Parker sta pri domačinih vpisala po 13 točk.

Drugi tekmi bosta na istih prizoriščih v petek.

V torek je branilec naslova Real Madrid na domačem parketu premagal Baskonio z 90:74, Maccabi Tel Aviv pa je bil v Atenah boljši od Panathinaikosa z 91:87.

Drugi tekmi spet v Atenah in Madridu bosta v četrtek.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0