Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 60%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Kanadski zvezdnik Murray bo izpustil SP v košarki

Kanadski košarkar Jamal Murray je naslednji na seznamu zvezdnikov severnoameriške lige NBA, ki bo izpustil svetovno prvenstvo. To bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Šestindvajsetletni branilec potrebuje dodaten počitek po dolgi sezoni v NBA, v kateri je z Denver Nuggets slavil naslov prvaka.

Kanadski zvezdnik Murray bo izpustil SP v košarki

Kanadska košarkarska zveza je odločitev potrdila v današnji izjavi za javnost. "Ko sem prišel na pripravljalni tabor, sem želel videti, kako se bo moje telo odzvalo na dolgo in naporno sezone in če bom fizično ustrezno pripravljen za svetovno prvenstvo," je v izjavi dejal Murray.

"Po posvetovanju z zdravniškim osebjem in vodstvom reprezentance smo se odločili, da potrebujem več časa za okrevanje, zato ne bom nastopil na SP. Še vedno pa imam cilj zastopati Kanado na olimpijskih igrah, zato bom ekipo spodbujal ob vsakem koraku na tej poti," je še dodal kanadski branilec.

Murray je bil ob srbskem zvezdniku Nikoli Jokiću, ta prav tako ne bo igral na SP, glavni razlog za osvojitev naslova v NBA. Na 20 tekmah v končnici je v povprečju dosegal 26,1 točke, 7,1 podaje in 5,7 skoka na tekmo.

Kanada bo sicer na svetovnem prvenstvu v prvem delu igrala v skupini H skupaj z Latvijo, Libanonom in Francijo.

Za Latvijo na mundialu na bo igral Kristaps Porzingis, ki ima poškodovano stopalo, prav tako zaradi poškodbe pa je že pred časom SP odpovedal grški as Giannis Antetokounmpo.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0