Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Košarkarice ZDA svetovne prvakinje

Košarkarice Združenih držav Amerike so svetovne prvakinje. Ameriške igralke so v finalu svetovnega prvenstva v košarki za ženske v Sydneyju v Avstraliji za kar 22 točk premagale ekipo Kitajske (83:61) ter osvojile četrti zaporedni naslov svetovnih prvakinj in skupno enajstega.

Košarkarice ZDA svetovne prvakinje

Najboljša v vrsti svetovnih prvakinj je bila A'ja Wilson, ki je dosegla 19 točk, Kelsey Plum je dodala 17 točk, Jewell Loyd pa 11.

Kitajke je premagala ekipa, ki je svoj tekmovalni niz brez poraza podaljšala na 30 zaporednih tekem. Pri Kitajkah je bila najučinkovitejša Li Yueru z 19 točkami in 12 skoki.

Bron so osvojile domačinke, Avstralke. Predstavnice gostiteljev turnirja so v tekmi za tretje mesto ugnale Kanadčanke za 30 točk (95:65), Lauren Elizabeth Jackson je za Avstralijo sama prispevala 30 točk. Kia Nurse je bila najboljša pri Kanadčankah z 19 točkami.

Američanke so v polfinalu premagale Kanado s kar 83:43 za največjo razliko 40 točk v polfinalih prvenstev. Kitajke so v polfinalu z 61:59 ugnale Avstralijo.

V finalu so košarkarice ZDA že ob polčasu vodile s 43:33 in so bile neustavljive pred 15.895 navijači v sydneyjski areni SuperDomeu. Šlo je za najbolj številčno občinstvo doslej na ženski košarkarski tekmi v Avstraliji.

Kitajkam ni pomagala niti navzočnost košarkarske legende na tribunah. Finale si je namreč ogledal tudi Yao Ming. So pa Kitajke osvojile tretjo kolajno, drugo srebrno po letu 1994. Leta 1983 so bile bronaste.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0