Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 60%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Košarkarji BiH do zmage na uvodni tekmi slovenske skupine košarkarskega EP

Reprezentanci Bosne in Hercegovine ter Madžarske sta odprli tekmovalni del na moškem košarkarskem evropskem prvenstvu v skupini B, kjer bo ob 17.15 svoj prvi obračun igrala tudi Slovenija proti Litvi. Uvodni obračun skupine je v Kölnu dobila BiH, ki je slavila s 95:85.

Košarkarji BiH do zmage na uvodni tekmi slovenske skupine košarkarskega EP

Obračun BiH in Madžarske je bolje začela slednja, ki je dobila prvo četrtino za šest točk, držala korak tudi v drugi četrtini, pozneje pa so vajeti igre prevzeli Jusuf Nurkić, Džanan Musa in soigralci, ki so prišli do prednosti 12 točk. Madžari pa še niso rekli zadnje in so se v zadnjem delu približali na samo dve točki, vendar so igralci BiH odgovorili z delnim izidom 10:0, kar je bila dovolj velika zaloga za prvo zmago.

Pri BiH sta Nurkić in Musa dosegla po 19 točk, John Roberson jih je dodal 18, Miralem Halilović pa 16 in devet skokov. Szilard Benke je bil z 20 točkami najboljši pri Madžarih.

Že pred tem je bila na sporedu tekma v skupini A, s to se bo v izločilnih bojih križala slovenska skupina, merili sta se Španija in Bolgarija. Pričakovano so zmagali Španci s 114:87. Lorenzo Brown je bil s 17 točkami najboljši strelec Španije, pri kateri je Willy Hernangomez prispeval 16 točk, sicer pa je skupno sedem Špancev doseglo vsaj deset točk. Pri Bolgariji je izstopal Aleksandar Vezenkov s 26 točkami in 11 skoki.

V skupini A, ki igra tekme v Tbilisiju, bosta danes še tekmi Turčija - Črna gora (16.15) in Belgija - Gruzija (19.00), v skupini B pa bosta ob 20.30 igrali še Francija, ki velja za enega glavnih kandidatov za najvišja mesta, in Nemčija.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0