Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Košarkarji Denverja do 35. zmage, James vse bližje Abdul-Jabbarju

Košarkarji Denverja so dosegli 35. zmago v severnoameriški ligi NBA in se utrdili na prvem mestu v zahodni konferenci. Na današnji tekmi so premagali New Orleans s 122:113. Na igrišču sta blestela Srb Nikola Jokić s 26 točkami, 18 skoki in 15 asistencami ter Jamal Murray z 32 točkami, Slovenec Vlatko Čančar po odločitvi trenerja ni igral.

Košarkarji Denverja do 35. zmage, James vse bližje Abdul-Jabbarju

Srbski center iz Somborja je dosegel že 98. trojni dvojček v ligi NBA, od tega 92. v rednem delu sezone. Gosti iz New Orleansa so v odsotnosti svojega prvega zvezdnika Ziona Williamsona, ki ne igra zaradi poškodbe stegenske mišice, doživeli že deveti poraz na zadnjih 14 tekmah in vse bolj drsijo po lestvici.

Trenutno so na devetem mestu s 50-odstotnim izkupičkom (26 zmag in 26 porazov), zmago več imata Dallas Luke Dončića in Phoenix. Na današnji tekmi v Denverju sta bila najbolj učinkovita Herbert Jones in CJ McCollum, oba sta dosegla po 21 točk.

Na veliko sceno je stopil tudi Chicago, ki je v svojem hramu klonil proti Los Angeles Clippers s 103:108. Pri zasedbi iz Kalifornije je bil najbolj učinkovit Kawhi Leonard s 33 točkami, pri domači zasedbi pa Nikola Vučević s 23 točkami in 14 skoki.

Slovenski organizator igre Goran Dragić v dresu bikov je na parketu preživel zgolj 6:21 minute, v tem času je zbral eno podajo.

V kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku je v polnem sijaju zablestel LeBron James. Njegovi jezerniki so kratkohlačnike premagali s 129:123, 38-letni "kralj James" pa je dosegel 28 točk, 11 podaj in deset skokov ter ga le še 89 točk loči do absolutnega rekorda po številu doseženih točk v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Ta rekord je v lasti legendarnega centra Kareema Abdul-Jabbarja (38.387 točk).

"Mislim, da je le vprašanje časa, kdaj mi bo to uspelo," je po današnji simultanki v velikem jabolku dejal James in dodal: "V svoji karieri nisem nikoli razmišljal o rekordih. Na vsaki tekmi se trudim po svojih najboljših močeh in poskušam biti trojna 'grožnja' v zabijanju, skokih in podajah. Osredotočen sem na ekipni uspeh, moja primarna naloga je dvigniti igro jezernikov in napredovati po lestvici."

V noči na sredo sta bili na sporedu še dve tekmi. Miami je v Clevelandu slavil s 100:97, absolutni junak pa je bil Jimmy Butler, ki je v zadnjih 90 sekundah dosegel pomembni točki in zadel oba prosta meta. Na koncu je zbral 23 točk, pri konjenikih pa se je najbolj izkazal Ewan Mobley z 19 točkami.

Milwaukee je na krilih Grka Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 34 točk in pobral 18 žog pod obema obročema, premagal Charlotte s 124:115. Pri sršenih je blestel LaMelo Ball, ki je dosegel trojni dvojček - 27 točk, 11 podaj in deset skokov.

Slovenski košarkarji v ligi NBA bodo znova aktivni v noči na petek. Dončićev Dallas bo gostil New Orleans, Čančarjev Denver se bo doma pomeril z Golden Statom, Chicago pa s Charlottom.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0