Ljubljana

20°C
Oblačno Humidity: 62%
PONEDELJEK
10°C / 23°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
12°C / 21°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
9°C / 13°C
SOBOTA
7°C / 22°C
NEDELJA
10°C / 17°C

Luka Dončić in Kyrie Irving potopila San Antonio

Luka Dončić in Kyrie Irving sta dosegla svojo prvo skupno zmago v Dallasu.

Luka Dončić in Kyrie Irving potopila San Antonio

Mavericks so se v severnoameriški košarkarski ligi NBA izkazali z najboljšim metom za tri točke v tej sezoni. Dončić je dosegel 28 točk, 10 podaj in sedem skokov, Irving pa je prispeval 23 točk za zmago v teksaškem derbiju nad odpisano zasedbo San Antonio Spurs s 142:116.

Košarkarji Dallasa so se po vrnili zmagovito po premoru zaradi tekme vseh zvezd lige NBA All-Star in prekinili niz treh porazov. San Antoniu so prizadejali 15. poraz po vrsti.

Z Dončićem in Irvingom, ki sta vodila napad, je Dallas tekmo končal z 52-odstotnim metom za tri točke. Hkrati pa so domači košarkarji dosegli največ točk v letošnji sezoni.

"Ljudje pravijo, da Luka in Kai potrebujeta žogo," je dejal trener Jason Kidd. "No, prav tako vedo, kako izkoristiti soigralce, in njuni soigralci trenutno dosegajo rezultate."

Šlo je za prvo izmed šestih tekem, ki jih bo Dallas odigral na domačem parketu v American Airlines Centru. Tekma se je začela z zamudo zaradi vlage na igrišču. Delavci so morali posušiti parket, ki je na nekaterih delih drsel.

V sredo je bila v tej dvorani tekma severnoameriške hokejske lige NHL med Dallasom in Chicagom, led pa je pod parketom in na ogrevanju so se pojavile težave.

Slovenski as Dončić je svoje opravil v prvih treh četrtinah, v zadnji četrtini pa trener Ljubljančana ni več poslal pod obroča.

Dončić in Irving sta delovala kot zelo uigran tandem. Irving je bil zelo sproščen, Dončića je navdušil, ko je manj kot sekundo pred koncem polčasa preigral obrambo San Antonia ter zadel za 74:63.

Dončić je gledal in se smejal s sredine igrišča. "Bilo je noro," je dejal Dončić. "Tam so bili trije, štirje igralci in on je še vedno imel odprto pot do koša. Zato sem se smejal."

Nastopil je tudi Vlatko Čančar z Denver Nuggets. Koprčan je tekmo začel v prvi peterki ter v 26 minutah dosegel 10 točk, tri skoke in asistenco. Denver je v gosteh premagal Cleveland Cavaliers z izidom 115:109.

Denver je prišel do četrte zmage po vrsti in z razmerjem 42 zmag in 18 porazov vodi v razvrstitvi zahodne konference. Dallas ima na šestem mestu razpredelnice 32 zmag in 29 porazov.

Denver v nedeljo čaka gostovanje pri Memphis Grizzlies, Dallas pa se bo doma pomeril z Los Angeles Lakers.

Jezerniki so z zmago nad aktualnimi prvaki Golden State Warriors s 124:111 odprli boj za uvrstitev v končnico. Prvi zvezdnik LeBron James je sicer dosegel le 13 točk, Anthony Davis pa jih je dodal 12 za Lakerse.

Izkazal se je Lauri Markkanen, ki je dosegel 43 točk, vključno s tremi prostimi meti 4,6 sekunde pred koncem, za zmago Utah Jazz nad zasedbo Oklahoma Cityja s 120:119 po podaljšku.

Zmagala je tudi vodilna ekipa vzhodne konference Boston Celtics, ki je po podaljšku ugnala Indiano s 142:138.

Zvezdnik Bostona Jayson Tatum, ki je na tekmi vseh zvezd dosegel rekordnih 55 točk, je imel tokrat na svojem računu 31 točk, vključno z zadnjimi štirimi točkami Celticsov v podaljšku.

Kelti so izboljšali svoj rekord v ligi na 43 zmag in 17 porazov, vendar pa imajo le dve zmagi naskoka pred vzpenjajočimi se Milwaukee Bucks.

Kako delamo?

Novice, ki jih ustvarja ADRIA INFO morajo biti objektivne in nepristranske. Kar objavimo, mora biti resnično in verodostojno. Pri izrednih novicah je lahko težko potrditi vsa dejstva, zato vam bomo povedali, kar vemo – in česa ne vemo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0