Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
29°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

V finalu lige prvakov v futsalu Palma in Barcelona

Nogometaši Palme in Barcelone so finalisti lige prvakov v futsalu. Palma je bila na zaključnem turnirju v Erevanu s 4:5 po streljanju najstrožjih kazni boljša od Benfice, Barcelona pa je z istim izidom že po rednem delu izločila Benficinega mestnega tekmeca Sporting.

V finalu lige prvakov v futsalu Palma in Barcelona

Na prvi tekmi je tri gole za Benfico dosegel Lucio, ki je bil uspešen v 7., 22. in 37. minuti. V 11. minuti je gol za zmagovalce lige prvakov iz leta 2010 dosegel še Jacare. Pri Špancih je bil dvakrat učinkovit Gordillo (9. in 39.), preostala zadetka pa sta dosegla še Luan Muller (34.) in Marcelo (38.) Sledil je podaljšek, v katerem je v 43. minuti Romulo za ekipo Palme zastreljal strel s šestih metrov, tako da je ostalo pri izidu 4:4.

Sledilo je izvajanje najstrožjih kazni, v katerih so bili Španci uspešni štirikrat, Portugalci pa zgolj trikrat. Blestel je španski vratar Carlos Barron, ki je ubranil strela nekdanjega soigralca Diega Nunesa in Viniciusa Roche.

Trener Palme Antonio Vadillo je tekmo opisal z naslednjimi besedami: "Mislim, da je bil ključni trenutek tekme, ko smo imel pri izidu 1:3 izključenega igralca. Mislim, da nas je to predramilo. Menim, da rezultat ni realen, saj smo bili precej boljša ekipa, a če proti Benfici narediš dve tako veliki napaki, te hitro kaznujejo."

Na drugi polfinalni tekmi so Katalonci s 5:4 odpravili Sporting, ki je povedel že v prvi minuti z golom Tomasa Paca. Za Katalonce je v 9. minuti z avtogolom izenačil Rafa Felix. Nato pa so bili zanje uspešni še Adolfo (9.), Antonio Perez (19.), Catela (22.), Matheus Rodrigues (32.). Pri Portugalcih so se med strelce vpisali še Zicky (17.), Hugo Neves (18.) in Tatinho (24.).

Moštvi sta zastreljali tudi najstrožji kazni, ki sta ju v 15. in 17. minuti neuspešno izvedla Catela za Barcelono in Hugo Neves za Sporting.

Finale bo na sporedu v nedeljo, ob 18. uri, tekma za tretje mesto pa ob 15. uri.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0