Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Brezposelnost na širšem mariborskem območju še naprej pada

V januarju je bilo na območju Območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Maribor 98.359 delovno aktivnih prebivalcev, kar je 1,8 odstotka več kot januarja lani.

Brezposelnost na širšem mariborskem območju še naprej pada

Stopnja registrirane brezposelnosti je znašala 6,9 odstotka in je v primerjavi z januarjem lani nižja za 1,9 odstotne točke.

Še vedno je višja od slovenskega povprečja, ki znaša 5,6 odstotka.Omenjena območna služba poleg mariborske pokriva še upravne enote Lenart, Pesnica, Ruše in Slovenska Bistrica. Konec marca je bilo na tem območju registriranih 6718 brezposelnih oseb, kar je 19,3 odstotka manj kot marca lani. V primerjavi s predhodnim mesecem se je registrirana brezposelnost znižala za 503 osebe oz. sedem odstotkov, so danes sporočili z zavoda.

Ob koncu marca je bil povprečni čas brezposelnosti oseb 27,6 meseca.

V obdobju od januarja do marca letos so delodajalci Območni službi Maribor sporočili nekaj več kot 5000 prostih delovnih mest. Največ jih je bilo v predelovalni dejavnosti, gradbeništvu, zdravstvu in socialnem varstvu. Najbolj iskani poklici so bili varilci, elektroinštalaterji, čistilci, strežniki in gospodinjski pomočniki.

V prvih treh mesecih leta se je v evidenco brezposelnih na novo prijavilo 2714 oseb, kar je 95 oseb oz. 3,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Med njimi je bilo največ oseb, ki jim je izteklo delovno razmerje za določen čas.

V tem obdobju je bilo iz evidence brezposelnih odjavljenih 3197 oseb, kar je za 332 oseb oz. 9,4 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

V ukrepe aktivne politike zaposlovanja je bilo vključenih 474 oseb.

V februarju je 28,3 odstotka brezposelnih oseb prejelo denarno nadomestilo. Povprečna višina bruto izplačanega denarnega nadomestila je znašala 848,68 evra.

Mariborska in ptujska Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje se tudi letos pridružujeta Karierni tržnici Kariernega centra Univerze v Mariboru, ki bo potekala naslednji teden. Na njej lahko študenti, diplomanti in ostali mladi na trgu dela doživijo vsebine s področja načrtovanja kariere, veščin iskanja zaposlitve in odnesejo uporabne informacije, ideje za učinkovit nastop na trgu dela ter kontakte delodajalcev z možnostmi nadaljnjega sodelovanja z njimi, so še sporočili.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0