Ljubljana

Oblačno Humidity: 72%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Komisija razveljavila izbor izvajalca za obnovo odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

Državna revizijska komisija je danes razveljavila odločitev Darsa o oddaji javnega naročila za obnovo odseka štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami konzorciju CGP s partnerjema.

Komisija razveljavila izbor izvajalca za obnovo odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

Zahtevka za revizijo, ki jima je komisija ugodila, sta vložila Voc Celje in Pomgrad, so sporočili iz komisije.

Državna revizijska komisija je ugotovila, da Dars ni imel podlage za ugotovitev, da je bila ponudba izbranega ponudnika pripravljena v skladu z naročnikovimi zahtevami iz razpisne dokumentacije in kot taka dopustna. Ob tem je ugotovila še, da izbrani ponudnik ni izkazoval enega od pogojev za sodelovanje.

Dars je konec januarja za obnovo tega odseka izbral konzorcij novomeškega CGP s partnerjema, sarajevsko družbo Euro-Asfalt in ljubljansko Iskro. Ponudbena cena izbranega izvajalca je 69,95 milijona evrov brez DDV. Ponudba konzorcija pod vodstvom murskosoboškega Pomgrada, v katerem so bili še celjski Voc, slovenska podružnica avstrijskega Strabaga in kranjski Garnol, je znašala 71,72 milijona evrov brez davka.

Prenova tega odseka predstavlja enega večjih gradbenih posegov na avtocestnem omrežju, prenovili bodo voziščno konstrukcijo, izvedli obnovo predorov Golo rebro in Pletovarje, viaduktov Škedenj I. in II. ter Grapa, postavili protihrupne ograje in zamenjali signalizacijo. Dela bodo po napovedih Darsa trajala vsaj dve gradbeni sezoni.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0