Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 88%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Moderna ob manjšem povpraševanju po cepivu s padcem dobička

Ameriški proizvajalec cepiva proti covidu-19 Moderna je v zadnjem četrtletju lanskega leta vknjižil 1,5 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 70 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2021.

Moderna ob manjšem povpraševanju po cepivu s padcem dobička

Prihodki so padli za 29 odstotkov na 5,1 milijarde dolarjev. Slabši poslovni rezultati so posledica manjšega povpraševanja po cepivih proti covidu-19.
Obenem so na poslovne rezultate vplivali višji stroški, pri čemer so se stroški poslovanja skoraj podvojili, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Moderna je v zadnjem četrtletju tako namenila 87 odstotkov več sredstev za raziskave in razvoj ko pa v enakem obdobju leta 2021.

V farmacevtski družbi pričakujejo, da bodo prihodki od prodaje cepiva proti covidu-19 letos znašali najmanj pet milijard dolarjev.

"Leto 2022 je bilo še eno impresivno leto za Moderno, z več kot 19 milijardami dolarjev prihodkov in pomembnimi kliničnimi preboji v našem portfelju," je ob objavi poslovnih rezultatov dejal glavni izvršni direktor Moderne Stephane Bancel.

Vendar pa vlagatelji niso bili navdušeni nad poslovnimi rezultati družbe, cena za delnico je pred odprtjem newyorške borze padla za dva odstotka, še navaja dpa.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0