Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
17°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Objavljen natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Javna agencija Spirit Slovenija je objavila javni natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za leto 2023.

Objavljen natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Ker je novi zeleni dogovor glavna prednostna naloga Evropske komisije, bo letos pri ocenjevanju projektov v ospredju trajnostni vidik, so sporočili iz Spirita. Rok za prijavo projektov na nacionalni ravni je 22. maj.

Kot so pojasnili v Spiritu, nagrada prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike.

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh - najprej na nacionalni in nato na evropski ravni. "Dve najbolje ocenjeni prijavi na nacionalni ravni bosta posredovani Evropski komisiji, kjer strokovna komisija oceni vse prispele prijave in najboljše nagradi z evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva," so povzeli v Spiritu.

Končni zmagovalci bodo razglašeni na slavnostni podelitvi novembra v Bilbau v Španiji.

Nagrade se podeljujejo v šestih kategorijah, in sicer za spodbujanje podjetniškega duha, vlaganje v podjetniške spretnosti, podpiranje digitalnega prehoda, izboljšanje poslovnega okolja in podpiranje internacionalizacije poslovanja, podpiranje trajnostnega prehoda ter odgovorno in vključujoče podjetništvo.

Na natečaj se lahko prijavijo državni, regionalni ali lokalni organi, javno-zasebna partnerstva ali majhna in srednje velika podjetja iz EU ali pridružene države v programu COSME, ki delajo na uspešni pobudi, ki je spodbudila gospodarstvo bodisi na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, so še navedli pri Spiritu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0