Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Območje brez signala prejelo srce Sarajeva za najboljšo dramsko serijo

Hrvaška serija Območje brez signala, ki je nastala tudi pod okriljem slovenske produkcije, je na 28. Sarajevskem filmskem festivalu prejela srce Sarajeva za najboljšo dramsko serijo, so danes sporočili iz podjetja Pro Plus.

Območje brez signala prejelo srce Sarajeva za najboljšo dramsko serijo

Serija Območje brez signala domov ni odnesla le nagrade za najboljšo serijo, temveč je v kategoriji dramske serije osvojila kar nekaj nagrad. Izudin Barjović je slavil v kategoriji najboljšega igralca v dramski seriji, Dalibor Matanić je dobil nagrado za režijo, ustvarjalci pa so prejeli tudi nagrado za najboljši scenarij med dramskimi serijami. Nagrade za najboljšo žensko epizodno vlogo se je razveselila Lana Barić.

"Zelo smo veseli in ponosni, da smo del koprodukcijskega projekta Območje. Gre za prvi koprodukcijski projekt naše medijske hiše, našega Voyo. Ne morem reči, da po tihem nismo pričakovali zmage, saj je serija veljala za favorita," je povedal direktor razvoja vsebin in video storitev na zahtevo pri Voyo Blaž Bezek.

Serija, ki je nastala v koprodukciji Voyo, je sicer v Sarajevu prejela kar deset nominacij. Miniserija, ki je razdeljena na šest epizod, je že bila nagrajena v tujini - na prestižnem festivalu serij Series Mania je prejela nagrado Grand Prix za najboljšo serijo v programu International Panorama, v Münchnu pa je na festivalu Seriencamp osvojila nagrado za najboljšo serijo po izbiri občinstva.

Serija je posneta po romanu Roberta Perišića. Govori o dveh Zagrebčanih - ambicioznem in brezkompromisnem Olegu in flegmatičnem Nikoli, ki sta prišla v pozabljeni mali kraj, s ciljem, da oživita propadlo tovarno. Za skrivnostnega naročnika želita v proizvodnji narediti turbino, kakršne že dolga leta ni več. V njej lahko spremljamo kar nekaj znanih obrazov z območja bivše Jugoslavije, igrata pa tudi slovenski igralec Marko Mandić in legendarna slovenska igralka Milena Zupančič.

Nagrade na Sarajevskega filmskega festivala, ki poteka od 12. do 19. avgusta, je med drugim prejela tudi humoristična serija Nenavadna ljubezen, ki je prav tako na voljo na Voyo. Nikola Kojo se je razveselil nagrade za režijo komedije, skupaj z Bobanom Jevtićem sta prejela tudi nagrado za najboljši scenarij, Jovan Jovanović pa je postal zvezda v vzponu.

Poleg Območja brez signala ter Nenavadne ljubezni si je na Voyu moč ogledati še druge na nominirane vsebine na Sarajevskem filmskem festivalu; serijo Besa, ki je prejela sedem nominacij, Morilce mojega očeta, Močvirje in Črno poroko, za katero je Slavko Štimac prejel nagrado za najboljšo moško epizodno vlogo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0