Ljubljana

Oblačno Humidity: 92%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

STO: Svetovno prvenstvo v Planici priložnost za večjo prepoznavnost Slovenije

Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah Planica 2023, ki se bo danes začelo s slovesnim odprtjem v Kranjski Gori, "je izredna priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije in znamke I feel Slovenia ter za nagovarjanje potencialnih turistov, ki iščejo čudovito neokrnjeno naravo ter športne aktivnosti na prostem", so danes poudarili v STO.

STO: Svetovno prvenstvo v Planici priložnost za večjo prepoznavnost Slovenije

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Slovenski turistični organizaciji (STO), bo dogajanje v Planici prek različnih kanalov predvidoma doseglo več kot pol milijarde ljudi.

Svetovno prvenstvo zato vidijo kot priložnost za izboljšanje prepoznavnosti in celostne podobe Slovenije kot aktivne, zelene, zdrave, športne destinacije ter za povečanje prepoznavnosti in ugleda države in ob tem znamke I feel Slovenia in slovenskega turizma. Dogodek bo po njihovih pričakovanjih tudi dvignil prepoznavnost in ugled Slovenije kot turistične destinacije za aktiven oddih in priprave športnikov ter državo umestil kot gostiteljico najzahtevnejših športnih dogodkov.

"Športni turizem je, globalno gledano, eden najhitreje rastočih segmentov potovalne industrije z velikimi multiplikativnimi učinki," so poudarili v STO.

STO in Javna agencija Spirit Slovenija sta pod okriljem nedavno vzpostavljenega ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v zimski sezoni 2022-2023 pristopili k izvajanju poenotenega koncepta promocije Slovenije, slovenskega turizma in slovenskega gospodarstva ob svetovnem prvenstvu v Planici in še na šestih tekmah svetovnih pokalov. V ta namen bodo vse zimsko-športne prireditve znamčene z državno znamko I feel Slovenia in njeno aplikacijo na turističnem in gospodarskem področju.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0