Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

V Barceloni bo vrata znova odprl svetovni kongres mobilne telefonije

V Barceloni bo vrata danes odprl svetovni kongres mobilne telefonije, mednarodno znan pod imenom MWC.

V Barceloni bo vrata znova odprl svetovni kongres mobilne telefonije

Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo peta in šesta generacija mobilne tehnologije (5G in 6G), razširjena resničnost in umetna inteligenca, je navedeno na spletni strani organizatorja.

Tokratnega sejma v organizaciji združenja GMSA, ki zastopa interese operaterjev mobilnih omrežij po vsem svetu, se bo po pričakovanjih udeležilo več kot 80.000 obiskovalcev. Ti si bodo lahko do 2. marca ogledali ponudbe več kot 2000 razstavljavcev, med katerimi bodo tudi Samsung, Huawei, Nokia in Ericsson.

Udeležence bodo med drugim nagovorili vodje telekomunikacijskih operaterjev Vodafone, Orange, China Mobile in Deutsche Telekom. Govor bo obenem imel evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je malo verjetno, da bo na MWC predstavljenih veliko novih pametnih telefonov, saj večina proizvajalcev raje organizira lastne namenske dogodke.

GSMA je z letošnjo agendo dogodka, ki se usmerja na tehnologije, kot so 6G in umetna inteligenca, pogled usmeril v prihodnost. A kot navaja AFP, se bodo številna podjetja na kongresu osredotočila na vprašanje, kako zaslužiti v teh težkih finančnih časih.

Širši tehnološki sektor se trenutno sooča z velikimi težavami in številni tehnološki velikani, kot so Google, Microsoft in Meta, so v zadnjem času napovedali množična odpuščanja. Razmere za telekomunikacijska podjetja so sicer nekoliko manj krizne, vendar je tudi družba Ericsson prejšnji teden napovedala, da bo 1400 zaposlenih izgubilo delo, je poročala AFP.

Povpraševanje po pametnih telefonih se je v luči inflacije in krčenja gospodarstva zmanjšalo, ker predstavlja težke čase za podjetja v celotni dobavni verigi teh pametnih naprav. V GMSA ob tem veliko upov za poživitev dogodka vlagajo v vrnitev razstavljalcev s Kitajske, potem ko je Peking sprostil protikoronske omejitve.

"Imeli bomo veliko predstavnikov s Kitajske," je na novinarski konferenci pred dogodkom napovedal John Hoffman iz GSMA in dodal, da se stvari vračajo v normalno stanje. Kot so poudarili organizatorji, bo imel kitajski proizvajalec pametnih naprav in glavni sponzor dogodka Huawei največji paviljon v zgodovini sejma MWC.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0