Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

V New Yorku se začenja druga konferenca ZN o vodi

Na sedežu ZN v New Yorku se bo danes, na svetovni dan vode, začela druga mednarodna konferenca o vodi.

V New Yorku se začenja druga konferenca ZN o vodi

Slovensko delegacijo vodi predsednica Nataša Pirc Musar, ki bo v današnjem nastopu poudarila pomen vode kot naravnega vira in človekove pravice, v njej sta še zunanja ministrica Tanja Fajon in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan.

Voda je ključnega pomena za preživetje človeštva. Več milijard ljudi po vsem svetu danes nima dostopa do čiste pitne vode in na leto po podatkih ZN zaradi bolezni, povezanih s pomanjkanjem čiste vode, umre okrog 800.000 ljudi. Voda je povezana tudi s podnebnimi spremembami v obliki neviht, poplav in suš.

Namen konference na visoki ravni je pregled aktivnosti in rezultatov prve polovice desetletja ZN o vodi za trajnostni razvoj (2018-2028). Do pobude zanj je prišlo zaradi prepočasnega napredka pri izvajanju cilja agende trajnostnega razvoja, to je zagotavljanja dostopa do čiste pitne vode in sanitarij vsemu človeštvu.

Slovenska predsednica bo poleg današnjega nastopa na plenarnem zasedanju opravila več dvostranskih srečanj in pogovorov, ki bodo namenjeni tudi utrjevanju podpore slovenski kandidaturi za nestalno članico Varnostnega sveta ZN za obdobje 2024-2025. Več dvostranskih srečanj bo imela tudi zunanja ministrica Fajon.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0