Ljubljana

Oblačno Humidity: 72%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Zaradi del na kolesarski povezavi za vikend zaprta glavna cesta skozi Hudo luknjo

Zaradi montaže jeklene konstrukcije, ki bo služila kot nadvoz nastajajoče kolesarske povezave preko glavne ceste, bo od sobote od 7. ure pa do nedelje do 17. ure za ves promet zaprta glavna cesta med Gornjim Doličem in Velenjem, ki Šaleško dolino povezuje s Koroško.

Zaradi del na kolesarski povezavi za vikend zaprta glavna cesta skozi Hudo luknjo

Gradnja kolesarske povezave je v polnem teku in naj bi se septembra zaključila.

Dobrih devet kilometrov dolga kolesarska povezava med Velenjem in Mislinjo skozi Hudo luknjo v velikem delu poteka po trasi nekdanje železniške proge. Kot je ob začetku del pred enim letom ocenil takratni infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, bo to ob izgradnji ena najlepših kolesarskih poti pri nas.

Gradnja kolesarske povezave, po pogodbi vredna 15,7 milijona evrov, je v polnem teku. Gradnjo financirajo Direkcija RS za infrastrukturo v vrednosti 6,4 milijona evrov, Elektro Celje, ki gradi kabelsko kanalizacijo, v vrednosti 0,4 milijona evrov, EU projekt sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v vrednosti 3,4 milijona evrov, takratno ministrstvo za okolje in prostor pa je za projekt zagotovilo sredstva iz sklada za podnebne spremembe v vrednosti 5,5 milijona evrov, so za STA pojasnili na direkciji.

Predviden rok za dokončanje del je september letos, kar je prej, kot so pristojni napovedovali ob začetku gradbenih del, in sicer, da bo kolesarska pot zgrajena do konca letošnjega leta. Vodilni partner za izgradnjo kolesarske povezave je podjetje Strabag, partnerji pa so še Voc Celje, Prohaus in RGP.

Na trasi nekdanje železniške proge skozi Hudo luknjo so še vedno vidni prostorski elementi predorov, kamnitih opornikov, opornih zidov ter obcestnih oblog in delujejo kot integralni del prostora, ki jih pri izgradnji nove kolesarske povezave skušajo čim bolj ohraniti. Prav zaradi tega bo na novo urejena kolesarska povezava po mnenju snovalcev zelo atraktivna.

Potekala bo skozi štiri predore in preko sedmih premostitvenih objektov. V Gornjem Doliču v mislinjski občini se bo navezala na obstoječo kolesarsko povezavo po Mislinjski dolini, imenovano Štrekna, in s tem naprej na Dravsko kolesarsko pot, ki v Slovenijo pri Dravogradu pride iz Avstrije.

Nekaj jeklenih konstrukcij je že postavljenih, zaradi montaže nove pa bo ta konec tedna skozi Hudo luknjo cesta za ves promet ponovno zaprta. V času popolne zapore bo promet osebnih vozil, avtobusov in tovornih vozil do teže sedem ton in pol potekal po obvozu Velenje-Črnova-Vojnik-Stranice-Vitanje-Gorji Dolič in obratno.

Promet tovornih vozil nad težo sedem ton in pol pa bo potekal po obvozu Velenje-Žalec-avtocesta A1-Maribor-Radlje ob Dravi-Dravograd-Slovenj Gradec-Mislinja in obratno, so sporočili z direkcije za infrastrukturo, kjer se vsem uporabnikom zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0