Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Spoznajte moštvo Esport Maribor, nogometne navdušence v svetu e-športa

Spoznajte moštvo Esport Maribor, nogometne navdušence v svetu e-športa

E-šport postaja iz dneva v dan vse bolj razvit, tekmovalen in prepoznaven, tako v Sloveniji, kot po svetu. Tako kot tradicionalni športi, imajo številni e-športi lige, moštva in igralce.

Različne profesionalne e-športne ekipe že tekmujejo v različnih popularnih igrah, kot so League of Legends, Counter-Strike, Valorant, Fortnite in še veliko drugih. Za športne navdušence pa so bolj zanimive igre, kot so Rocket League, Formula 1, NBA 2K24, eFootball 2024, ter nekdanja FIFA, ki se je zdaj preimenovala v EA FC 24.

Ekipa eSport Maribor tekmovalno nastopa in tekmuje v nogometnih igrah eFootball 2024 in v EA FC 24.

V virtualni nogometni igri eFootball 2024, ekipa eSport Maribora tekmuje v načinu 3 proti 3 v regionalni ligi z najboljšimi ekipami v naše regije. Liga, v kateri tekmujejo ekipe, kot so Lokomotiva Zagreb, Radnički eSports in Partizan eSports se imenuje eFootball Pro Champions, s prenosom na TV Arena ESPORT. Prenos je vsak ponedeljek ob 20.00 s studiom, komentatorji in napovedovalci. Liga se je začela 25. 9. 2023, najboljše štiri ekipe v ligi pa bodo odpotovale v Beograd, kjer bo potekal boj za prvaka. Ekipa eSport Maribor se trenutno nahaja na dobrem sedmem mestu in zaostaja le 6 točk za četrtim mestom, ki pelje v zaključne boje v Beogradu.

Ekipo sestavljajo štirje člani, to so Domen Pečnik, Tim Snoj, Samel Sabotič in kapetan ekipe Andrea Podgajski. Andrea Podgajski je 24. 8. 2023, v načinu ena proti ena na igri eFootball, igral tudi na svetovnem prvenstvu v Romuniji, kjer je zastopal Slovenijo. V skupinskem delu svetovnega prvenstva je bil v skupini s Perujem, Španijo, Kyrgyzstanom, Butanom in Češko. V skupini je osvojil tretje mesto in se uvrstil v izločilne boje, kjer je s skupnim izidom 2:1 bil boljši od Italije. V naslednjem krogu pa je od njega bil boljši branilec lanskega naslova svetovnega prvaka, reprezentant Indonezije, z rezultatom 4:1, v korist Indonezije.

Image

V igri EA FC 24, moštva tekmujejo 11 proti 11, torej vsak igralec na svojem igralnem ploščku upravlja svojega igralca na virtualnem terenu. Ekipo eSport Maribor sestavlja 20 članov, ki se borijo za mesta v začetni enajsterici, nastopa pa v dveh ligah pod okriljem profesionalne organizacije VPG (Virtual Pro Gaming), v VPG Premier C, drugi najmočnejši evropski ligi in Balkan eLeague. V VPG Premier C ligi se trenutno nahajajo na 11. mestu, v Balkan eLeague pa so po šestih odigranih tekmah na zelo dobrem tretjem mestu. Z visoko uvrstitvijo v Balkan eLeague pa se ekipe iz balkanske regije lahko uvrstijo tudi v Champions eLeague in Europa eLeague, ki sta virtualni evropski tekmovanji. Tu igrajo profesionalne ekipe kot so Fenerbahce Espor, QPR eSports, Crvena zvezda eSports in še veliko ostalih. Pod platformo VPG je prijavljenih več kot 4000 moštev.  

Slovenska ekipa eSport Maribor pa je trenutno uvrščena na zelo visokem 31. mestu in se lahko pohvali z dobrimi rezultati v prejšnjih sezonah, prav tako z nastopi v Champions eLeague in Europa eLeague.

Ekipa eSport Maribor ima tudi zelo dobro urejena družabna omrežja, saj redno objavlja na Facebooku in Instagramu, prav tako lahko njihove tekme v živo spremljate na njihovi YouTube strani eSport Maribor.

Zelo dobro tekmo proti ekipi FK Velež Mostar eSport v VPG Balkan eLeague si lahko ogledate na spodnji povezavi (tekma se začne v 6. minuti spodnjega videoposnetka).   

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0