Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
31°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Ob Gorici v pokalnem finalu še Rogaška

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro s 7:6 (1:1, 2:2). V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.

Ob Gorici v pokalnem finalu še Rogaška

Prvoligaški obračun za vstop v finale je dobila Rogaška. Ta je na tekmi sprožila precej več strelov od domačih, ki so tudi imeli svoje priložnosti, a vseeno morala za vstop v finale izvajati tudi enajstmetrovke. Njen prvi finale je prinesla obramba Ajdina Mulalića po strelu Roberta Čakša v šesti seriji enajstmetrovk.

Mura, ki bo tako ostala brez evropskih tekmovanj v prihodnji sezoni, je sicer do polfinala premagala Dokležovje, Hodoš, Šenčur, Čardo in Koper, Rogaška pa Brežice, Šmarje pri Jelšah, IB 1975, Nafto in Triglav.

Slatinčani so imeli prvo resnejšo priložnost na tekmi po prostem strelu z leve strani, a je dovolj dobro v obrambi posredoval Kai Cipot. Tudi sicer so bili v prvih 15 minutah nekoliko konkretnejši gosti, v 20. minuti pa so domači povedli z 1:0, potem ko je iz bližine - iz edinega Murinega strela v prvem polčasu - zadel Amadej Maroša po podaji Aleksandrosa Kiziridisa.

Takoj zatem je Klemen Mihelak moral posredovati po novem poskusu Rogaške, Patrik Mijić pa je bil premalo natančen v 37. minuti z devetih metrov. V 39. minuti so boljši gosti tudi zadeli, iz bližine je bil uspešen Rok Pirtovšek, toda pred tem je prekršek naredil Mijić, tako da je Slavko Vinčić po pregledu posnetka zadetek razveljavil.

V 43. minuti je Kai Cipot zakrivil najstrožjo kazen po prekršku nad Oliverjem Kregarjem in ponudil Slatinčanom novo priložnost za izenačenje. Z bele pike je streljal Mijić, Mihelak je strel obranil, vendar je odbito žogo napadalec Rogaške le spravil čez golovo črto za 1:1. Takoj zatem je Mijić še enkrat meril mimo gola s strelom z glavo.

Mijić je v 53. minuti unovčil znova odločnejšo igro Rogaške, Murini branilci so mu na robu kazenskega prostora pustili preveč prostora, kar je izkoristil za 2:1. Na drugi strani je Mura pred Ivanom Šarićem zapravila eno svojih redkih pravih priložnosti, a nato predvsem po vstopu Čakša kazala več živahnosti, prav Čakš je v 66. minuti izid poravnal s strelom z glavo iz bližine.

Pred tem je Luka Kambič na drugi strani nevarno meril z volejem, a je bil Mihelak zbran, tako kot Ajdin Mulalić po novem Čakševem strelu v 69. minuti. Potem se je dogajanje malce umirilo, posledično je tekma šla v podaljške. V teh je ritem padel, je pa v 104. imel Maroša novo priložnost, ki pa je ni izkoristil, ko je z glavo meril v Mulalića, Mijić na drugi strani v 114. pa v Mihelaka.

Tako so sledile enajstmetrovke, pri katerih je najprej Mihelak obranil strel Thalissonu, pri Muri je nato vratnico zadel Nikola Jovićević, v šesti seriji pa je Mulalić obranil strel Čakšu na veselje Rogaške.

* Izida, polfinale:
- sreda, 24. april:
Gorica - Beltinci Klima Tratnjek 6:4 (0:1, 1:1) - 11 m
- četrtek, 25. april:
Mura - Rogaška                   6:7 (1:1, 2:2) - 11 m

* Stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Kovačič, Černe.
* Strelci: 1:0 Maroša (20.), 1:1 Mijić (44.), 1:2 Mijić (53.), 2:2 Čakš (66.).
* Mura: Mihelak, Cipot, Proleta (od 101. Maruško), Sadriu, Pucko, Cottrell (od 58. Čakš), Turudija (od 46. Antolin), Nuhanović, Kiziridis (od 58. Trontelj), Šarić (od 80. Lamy), Maroša (od 116. Jovićević).
* Rogaška: Mulalić, Flis, Vujčić, Pirtovšek (od 75. Diaby), Kambič, Lovrić (od 119. Kitek), Thalisson, Korošec, Kregar (od 88. Prenkpalaj), Kurež (od 88. Majcenić), Mijić.
* Rumeni kartoni: Pucko, Cipot, Trontelj; Pirtovšek.
* Rdeči karton: /.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0