Ljubljana

12°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 96%
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
11°C / 23°C
SOBOTA
12°C / 22°C
NEDELJA
13°C / 20°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
12°C / 24°C
SREDA
13°C / 22°C

V Celju danes nogometni derbi za pokalni naslov

V Celju se bosta danes za pokalni naslov pomerila velika nogometna tekmeca Maribor in Olimpija. Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Pred moškim finalom bo na sporedu ženski pokalni finale, ki prav tako ponuja derbi iz prvenstva.

V Celju danes nogometni derbi za pokalni naslov

Trenerja moških finalistov sta pred tekmo napovedala odprt boj ekip, ki sta se v tej sezoni srečala že štirikrat v državnem prvenstvu. Tako mariborski strateg Damir Krznar, s katerim je klub pred tekmo podaljšal sodelovanje do leta 2026, kot Olimpijin Albert Riera sta ocenila, da bosta o zmagovalcu odločale malenkosti.

Pri osvajanju 10. naslova pokalnih zmagovalcev doslej se Mariborčani med drugim nadejajo močne podpore s tribun. Pri tem je še v četrtek po ocenah prirediteljev kazalo, da bi lahko bila ravno navijaška podpora v prid Štajercev. Iz vrst zeleno-belih, ki merijo na četrti naslov v zadnjih šestih sezonah, so zato svoje navijače pozvali k dobremu obisku tekme.

Ta se bo na stadionu Z'Dežele začela ob 20.30, pred tem bo ob 16.30 na sporedu finale ženskega pokala. V njem se bosta pomerili najboljši ekipi državnega prvenstva, Mura Nona in Olimpija.

Obe ekipi se pred pomembnim dvobojem soočata z organizacijskimi težavami. Pri Prekmurkah, ki tako kot Mariborčani merijo na deseti pokalni naslov, so v zadnjem obdobju vodilni zamenjali trenerja. Olimpiji pa skrbi pred tekmo za tretji zaporedni pokalni naslov povzroča zavrnitev tekmovalnih licenc za klub za prihodnjo sezono.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani