Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
29°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Maribor v Novi Gorici dvignil pokal in postal prvi prvak EON NextGen lige

Maribor je že v prejšnjem kolu potrdil naslov prvaka mladinske lige, po tokratni tekmi proti Gorici pa je bil na vrsti še dvig pokala. Mura je prvenstvo končala na drugem mestu, Olimpija na tretjem, Celjani pa na četrtem. V nižji rang tekmovanja se selita Nafta 1903 in Tabor Sežana, nova člana EON NextGen lige pa bosta Interblock in Fužinar. Naziv za najboljšega strelca lige si je prislužil napadalec Mure, Jaka Domjan.

Maribor v Novi Gorici dvignil pokal in postal prvi prvak EON NextGen lige

Na prvem srečanju zadnjega kola EON NextGen lige sta se pomerila Brinje Grosuplje in Koper. Gostje iz Primorske so povedli z golom Pijaže v 35. minuti tekme, vodstvo pa je v 46. minuti podvojil Žigart. Grosupeljčani so nato v drugem polčasu s tremi goli prikazali popolni preobrat in zmagali z 3:2.

Olimpija je gostovala pri ekipi Kalcer Radomlje. Gostje so do 52. minute vodili s kar 5:0, v 73. minuti tekme pa je za Radomlje častni gol dosegel Hanan Duraković. Kojić je na tekmi dosegel kar tri zadetke za Olimpijo in pristal na šestem mestu lestvice strelcev z 14-imi doseženimi goli.

Maribor je že v prejšnjem kolu potrdil naslov prvaka, na zadnjem srečanju letošnjega prvenstva pa jih je še čakal obračun proti Gorici in podelitev nagrad. Mladinski prvaki so prvič zadeli v 35. minuti, vodstvo pa je nato v 53. minuti še podvojil Žan Antič Kurbus. Le dve minuti kasneje je vodstvo Maribora znižal Chittaro, končnih 1:3 pa je pet minut pred koncem srečanja postavil Lun Grizold.

Mura je že pred tokratnim srečanjem proti Iliriji Extra-Lux potrdila drugo mesto v ligi, Ilirija pa bi po porazu lahko padla na trinajsto. Edini gol na srečanju je v 29. minuti tekme dosegel najboljši strelec EON NextGen lige Jaka Domjan, za katerega je bil to že 21. zadetek v letošnjem prvenstvu. Ilirija je po porazu padla na prej omenjeno 13. mesto.

Bravo je z zmago proti Rudarju iz Velenja skočil na sedmo mesto, Rudar pa je ostal na desetem. Aluminij je na gostovanju v Celju zmagal z 0:1 in skočil na enajsto mesto, na drugi strani pa so Celjani dovolili Olimpiji, da sezono konča na tretjem mestu, oni pa na četrtem. Krka je s kar 6:1 premagala Tabor iz Sežane, Domžalčani pa so se proti Nafti razšli z rezultatom 3:3. Prekmurci se bodo skupaj s Taborom iz Sežane preselili v nižji rang tekmovanja.

Tako se je končala razburljiva prva sezona EON NextGen lige. Maribor je postal prvak, naziv za najboljšega strelca pa je pripadel napadalcu Mure Jaka Domjan.

Zadovoljstva pa ni skrival niti predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović: »V zadnjih letih smo na NZS ugotovili, da ob prehodu iz mladinskega v članski nogomet izgubimo preveč nogometašev. Zato je nastala Eon NextGen liga. Kot odgovor na željo po dvigu kvalitete lige in kot pomoč pri prehodu kvalitetnih nogometašev v članski nogomet. Novo samostojno tekmovanje je bilo zadetek v polno. Liga je postala bolj tekmovalna, skozi TV-prenose smo spoznali veliko novih, kvalitetnih nogometašev. Zaradi medijskega zanimanja je liga postala tudi bolj tržno zanimiva. Vesel sem tudi, da je Telemach kot najpomembnejši partner slovenskega klubskega nogometa prepoznal potencial lige in je podprl ta razvojni projekt. Verjamem, da smo skupaj dobili dobro nogometno vsebino.«
Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0