Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 47%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Vijolični upi tekmo pred koncem sezone potrdili prvaka EON NextGen lige

Maribor je v predzadnjem 29. kolu Eon NextGen lige premagal Brinje Grosuplje in potrdil prvaka EON NextGen lige, vijolični pa so nazadnje bili mladinski prvaki v sezoni 2018/2019. Mura je z enim očesom spremljala Mariborčane, saj je v borbi za prvaka nujno rabila zmago na svoji tekmi, in spodrsljaj Maribora, a se to ni zgodilo. Celjani so po svoji zmagi in porazu Olimpije skočili na tretje mesto, Olimpija pa je sedaj četrta.

Vijolični upi tekmo pred koncem sezone potrdili prvaka EON NextGen lige

Olimpija Ljubljana, ki je bila pred tokratnim srečanjem na tretjem mestu EON NextGen lige, je gostila štirinajsto uvrščeno Gorico. Edini gol na srečanju je za Gorico v 73. minuti dosegel Taj Rožič Šuligoj, ki je svoji ekipi prinesel izjemno pomembne tri točke v borbi za obstanek.

Celjani so v borbi za tretjo mesto premagali Nafto 1903 z 1:3. Povedli so že v 3. minuti z golom Miklavca, 13 minut kasneje pa je za izenačenje Nafte zadel Niko Zamuda. Za Celje sta nato v 38. in 58. minuti zadela Memaj in Mladenović, ki sta postavila končnih 1:3.

Na najzanimivejši tekmi kroga pa sta se v Rogozi pomerila domači vodilni Maribor in peto uvrščeno Brinje Grosuplje. Edini gol na srečanju in svojega enajstega v prvenstvu je v 43. minuti tekme dosegel krilni napadalec Tine Čuk, ki je svoji ekipi prinesel prepomembne tri točke. Mariborčani so po zmagi postali prvaki EON Next lige, in postali mladinski prvaki prvič po sezoni 2017/2018.

“Čestitke igralcem in strokovnemu štabu. Ko potegnemo črto, smo si zaslužili ta naslov, ne glede na to, kaj se je dogajalo v jesenskem delu. Spomladi je bila zgodba drugačna, nanizali smo devet zaporednih zmag, ob dveh neodločenih rezultatih smo ekipa z največ zmagami, najmanj porazi in najmanj prejetimi zadetki, tako da tudi ti podatki dokazujejo, da je trofeja v pravih rokah,” je po tekmi dejal trener vijoličnih upov Dejan Dončić.

Mura je na gostovanju pri Taboru iz Sežane osvojila vse tri točke, ko sta strelca bila Jaka Domjan in Nal Lan Koren, a ji to ni veliko pomenilo, saj so tudi Mariborčani osvojili vse tri točke in tekmo pred koncem prvenstva potrdili prvaka mladinske lige. Črno-beli pa so po zmagi potrdili drugo mesto, kar je tudi lep dosežek.

Aluminij je na domačem terenu remiziral proti Radomljam, Domžalčani pa so v Velenju proti Rudarju izgubili z 3:2. Lanska osvajalka mladinske lige Ilirija Extra-Lux je z 2:0 bila boljša od Brava, Koper in Krka pa sta se na odličnem srečanju z velikim številom zadetkov razšla z 3:3.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0