Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Obsojeni trije navijači Valencie zaradi rasizma nad Viniciusom

Vodstvo španskega nogometnega prvenstva je danes sporočilo, da so bili trije navijači Valencie, ki so na lanski tekmi rasistično nadlegovali oziroma zlorabljali napadalca madridskega Reala Viniciusa Juniorja, obsojeni na po osem mesecev zaporne kazni, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Obsojeni trije navijači Valencie zaradi rasizma nad Viniciusom

La liga je sporočila, da je bila obsodba trojice zaradi incidenta na stadionu Mestalla v Valencii lanskega maja prva obsodba zaradi rasistične zlorabe na nogometni tekmi v Španiji.

Prav tako so trojici izrekli dveletno prepoved vstopa na stadione, kjer se odvijajo tekme španske la lige ali tekme v pristojnosti španske nogometne zveze.

"Ta sodba je odlična novica za boj proti rasizmu v Španiji, saj bo do neke mere popravila sramotno krivico, ki jo je utrpel Vinicius, in poslala jasno sporočilo tistim posameznikom, ki gredo na nogometni stadion z namenom žaliti," je dejal predsednik lige Javier Tebas.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0