Ljubljana

15°C
Jasno Humidity: 79%
PONEDELJEK
10°C / 21°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
10°C / 22°C
ČETRTEK
9°C / 22°C
PETEK
10°C / 25°C
SOBOTA
11°C / 20°C

V Ljubljani prvi Festival duševnega zdravja

V Ljubljani prvi Festival duševnega zdravja

Na Gospodarskem razstavišču bo danes potekal prvi Festival duševnega zdravja. Njegov namen je prebivalcem približati področje duševnega zdravja in dvigniti ozaveščenost o njegovi pomembnosti. Ponudil bo več delavnic, predavanj in svetovanj, na stojnicah pa se bodo predstavile različne organizacije, dejavne na področju duševnega zdravja.

Poleg tega bo festival ponudil tudi svetovanja za mlade starše, živo knjižnico, ustvarjalni kotiček, kotiček za telesne vaje in kotiček za razbijanje mitov. Živa knjižnica bo ponudila priložnost za pogovore z osebami z izkušnjami okrevanja po duševni stiski, kreativni kotiček bo pokazal pomen ustvarjalnega izražanja pri krepitvi duševnega zdravja, v kotičku za telesno aktivnost pa bodo strokovno usposobljeni vaditelji predstavili zmerne oblike vadbe, s katerimi lahko tudi manj telesno aktivni posamezniki postopoma krepijo svoje zdravje in počutje. V kotičku za razbijanje mitov bodo predstavili aktivnosti za zmanjšanje stigme na področju duševnega zdravja in duševnih stisk.

Festival, ki je prvi tak dogodek pri nas, je namenjen ljudem različnih starosti - mladostnikom, staršem, delovno aktivnemu prebivalstvu in starejšim. Vsi sodelujoči na prireditvi delajo na področju promocije in skrbi za duševno zdravje, preprečevanja duševnih motenj in stisk, pri čemer spoštujejo načela varovanja človekovih pravic in ob tem zmanjšujejo stigmo na tem področju.

Odprtja festivala se bo ob 10.30 udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je častna pokroviteljica dogodka in bo zbrane tudi nagovorila. Uvodni nagovor bo imel predstojnik centra za duševno zdravje na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Matej Vinko in generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@stadion.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@stadion.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

Oglas: