Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 61%
28°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Olimpija potrdila prihod trenerja Sancheza del Ama

Nogometni klub Olimpija je danes potrdil prihod trenerja Victorja Sancheza del Ama. Kot so zapisali na spletni strani, je nekdanji član madridskega Reala z zeleno-belimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Olimpija potrdila prihod trenerja Sancheza del Ama

V končnici sezone 2023/24, ko so nogometaši Olimpije nazadnje končali na tretjem mestu državnega prvenstva in se uvrstili v kvalifikacije za konferenčno ligo, je ljubljanski klub sprva še vodil Zoran Zeljković. A so se z njim v ljubljanskem kolektivu razšli v začetku maja, začasno pa ga je na zadnjih dveh tekmah zamenjal športni direktor Goran Boromisa.

Zdaj so pri Olimpiji potrdili, da je člansko moštvo za sezono 2024/25 prevzel Sanchez del Amo.

Ta je kot igralec za prvo ekipo madridskega kluba zbral 80 nastopov, osvojil je ligo prvakov, ligaški in pokalni naslov. V ligi prvakov, ki jo je z Realom osvojil leta 1998, ima 45 nastopov in pet zadetkov. Prav tako leta 1998 se je z mlado reprezentanco Španije veselil naslova na EP do 21 let, za člansko izbrano vrsto je nato zabeležil osem nastopov, so novega stratega opisali pri ljubljanskem klubu.

Pozneje pa je igral še za Deportivo iz La Corune, kjer je v sedmih letih zbral 277 nastopov, kot igralec je nastopal še za španska Racing in Elche ter grški Panathinaikos.

Trenersko pot je zdaj 48-letnik začel leta 2010. Sprva kot pomočnik pri Getafeju, Sevilli in Olympiakosu, pozneje pa je kot glavni trener vodil Deportivo iz La Corune, Real Betis, Malago, za dve tekmi tudi Olympiakos. Nazadnje je bil svetovalec mladinskih reprezentanc Španije.

Kot so še sporočili pri Olimpiji, bodo priprave na novo sezono začeli 17. junija, osvežen strokovni štab pa bodo predstavili do uvodnega treninga.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0