Ljubljana

Oblačno Humidity: 54%
29°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Angleži s slabo popotnico na EP

Angleška nogometna reprezentanca je na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji izgubila. Angleži, ki bodo na bližnjem Euru tudi tekmeci Slovenije v skupinskem delu, so na Wembleyju klonili proti Islandiji z 0:1. Strokovno vodstvo je poraz ocenilo za streznitev ob pravem času.

Angleži s slabo popotnico na EP

Izbranci Garetha Southgata so razočarali in proti 72. reprezentanci svetovne lestvice klonili na domačem terenu.

Odločilni gol je že v 12. minuti dosegel Jon Dagur Thorsteinsson. Domači so imeli pozneje sicer terensko premoč, zvezdnik Bayerna Harry Kane pa tudi najlepšo priložnost za izenačenje, a gola ni bilo. Islandija si je z zbrano predstavo priborila prestižno zmago, Islandci pa so bili v drugem delu celo bližje drugemu golu kot tokrat nenevarni Angleži izenačenju, a je strelec gola v drugem polčasu zapravil še eno lepo priložnost.

"Razumem, zakaj so nas navijači izžvižgali. Tudi mi smo razočarani nad prikazanim. Enostavno nismo pokazali pravega karakterja, ampak mislim, da je ta poraz za nas pred velikim turnirjem celo dober," je britanski Channel 4 povzel selektorja Anglije, ki je priznal, da si je kot popotnico želel zmago in rajanje navijačev na tribunah.

"Mislim, da smo slabo igrali brez žoge in to moramo popraviti. Igralci morajo videti, kaj lahko pričakujejo in kaj se bo zgodilo. Popuščala je zbranost. Ni opravičila za poraz, veliko slabih stvari, ki smo jih videli, pa lahko zelo hitro popravimo," je po generalki za bližnje EP v Nemčiji še dejal Southgate.

Podobno kritičen je bil tudi vezni nogometaš Declan Rice. "Vsekakor ni idealno, da smo izgubili. A imamo podlago, iz katere se lahko veliko naučimo. Naša kakovost ni sporna, sam pa sem imel občutek, da smo bili v delih tekme preobremenjeni in na igrišču nismo stali tako kompaktno kot sicer. Seveda tak poraz boli in do naslednje tekme nas čaka veliko dela."

Anglija bo na EP igrala v skupini C s Srbijo, Dansko in Slovenijo, prva tekma čaka Angleže v nedeljo, 16. junija priti Srbiji v Gelsenkirchnu. S Slovenci bo angleška reprezentanca igrala 25. junija v Kölnu.

Image
Image

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0