Ljubljana

15°C
Jasno Humidity: 79%
PONEDELJEK
10°C / 21°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
10°C / 22°C
ČETRTEK
9°C / 22°C
PETEK
10°C / 25°C
SOBOTA
11°C / 20°C

Argentinec Bielsa selektor nogometašev Urugvaja

Argentinec Bielsa selektor nogometašev Urugvaja

Argentinec Marcelo Bielsa je bil imenovan na novega selektorja nogometne reprezentance Urugvaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sedeminšestdesetletni trener bo ekipo vodil do svetovnega prvenstva leta 2026.

Bielsa, ki ga je februarja lani odpustila angleška ekipa Leeds United, je nasledil Diega Alonsa, ki je izgubi mesto na trenerski klopi Urugvaja po razočaranju in izpadu že po skupinskem delu svetovnega prvenstva konec lanskega leta v Katarju.

Kot nogometaš, igral je do svojega petindvajsetega leta na mestu branilca, je krepko zaostal za uspehi, ki jih je od leta 1982 dosegal kot trener. Vodil je na ducat klubov in reprezentanc, med drugim rodno Argentino, Čile, Athletic Bilbao, Marseille, Lille in nazadnje premierligaša iz Leedsa. Z Argentino je osvojil leta 2004 v Atenah olimpijski naslov, kot selektor Čila pa si je zaradi velikega napredka reprezentance med letoma 2007 in 2011 ustvaril kultni status.

 

PREBOJNIK 01 2023 970 250 pik

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@stadion.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@stadion.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

Oglas: