Ljubljana

6°C
Mist Humidity: 93%
PETEK
6°C / 12°C
SOBOTA
4°C / 10°C
NEDELJA
6°C / 10°C
PONEDELJEK
5°C / 12°C
TOREK
6°C / 12°C
SREDA
5°C / 9°C
ČETRTEK
2°C / 11°C

Brazilska nogometna reprezentanca brez olimpijskega nastopa

Brazilski upi o še tretjem zaporednem olimpijskem naslovu v moškem nogometu so se razblinili po porazu z 0:1 proti Argentini na južnoameriškem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Caracasu. Argentina se je z zmago uvrstila na olimpijski turnir v Parizu, Paragvaj je premagal Venezuelo z 2:0 in si prislužil drugo olimpijsko vozovnico.

Brazilska nogometna reprezentanca brez olimpijskega nastopa

Z zmago je Paragvaj postal prvak južnoameriškega prvenstva v nogometu do 23 let, ki je veljal za kvalifikacijsko sito za poletne olimpijske igre v Parizu. Argentina je osvojila drugo mesto, Brazilija in Venezuela sta ostala brez olimpijskih vozovnic.

Brazilija, dobitnica zlate medalje v Riu 2016 in Tokiu 2020, je za nastop v Parizu 2024 potrebovala le remi proti veliki tekmici Argentini.

Toda strel Luciana Gondouja v 78. minuti po podaji Valentina Barca je pokopal brazilske olimpijske sanje. Argentina si je tako priborila možnost, da osvoji svoje tretje olimpijsko zlato po letih 2004 in 2008. Leta 2008 v Pekingu je zaigral tudi Lionel Messi.

Za razliko od kvalifikacijskega turnirja, ki je bil omejen na igralce v starosti do 23 let, bodo lahko na turnirju v Parizu nastopili tudi po trije starejši igralci, kar pomeni, da lahko v Franciji nastopi tudi super zvezdnik Messi, če bo povabljen oziroma se bo odzval reprezentančnemu klicu.

Vezist Diego Gomez je v 48. minuti realiziral strel z bele pike, napadalec Marcelo Perez pa je dodal drugi gol v 75. minuti za zanesljivo zmago Paragvaja, ki je nazadnje zaigral na olimpijskem turnirju leta 2004 v Atenah, ko so v finalu izgubili proti Argentini in osvojili srebro.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0