Ljubljana

Oblačno Humidity: 82%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
12°C / 23°C
PONEDELJEK
13°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
17°C / 32°C

Pred odhodom na EP remi z Bolgari

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili Bolgarijo in igrali neodločeno 1:1 (1:1).

Slovenci so po torkovi zmagi proti Armeniji gostili še Bolgarijo. S slednjo so se merili petič in še petič ostali brez zmage, zdaj imajo z njo dva remija in tri poraze. Bolgari so hitro povedli, Slovenci hitro izenačili, terenska pobuda je bila na strani slednjih, a manjkala je konkretnost. Previdnejša igra je deloma razumljiva, saj je bilo najpomembnejše, da ekipa ostane brez kakšnih novih zapletov s poškodbami.

Slovenska vrsta bo v torek odpotovala v Nemčijo, kjer jo 16. junija v Stuttgartu čaka tekma proti Danski, 20. junija v Münchnu proti Srbiji, 25. junija pa v Kölnu proti Angliji.

Kek je tekmo proti Bolgarom začel z bolj ali manj udarno postavo, a je ta že v tretji minuti zakrivila enajstmetrovko. Prekršek nad Kirilom Despodovom je v kazenskem prostoru naredil Jaka Bijol, prav Despodov pa je nato v četrti minuti zanesljivo zadel z bele pike.

Po golu je domača vrsta zagospodarila na igrišču, prihajala v kazenski prostor Bolgarov, vendar ni zmogla pravega zaključnega strela. V 14. minuti pa je po kotu z desne strani le izenačila, iz bližine je z glavo zadel Andraž Šporar ter dosegel 11. gol v reprezentančnem dresu.

Nato pa je domača zasedba spet puščala preveč prostora Bolgarom, Kek je ob igrišču nekajkrat precej povzdignil glas, tudi gradnja igre ni šla po željah, v 33. minuti pa je vendarle spet zagrozila, ko se je v kazenskem prostoru odkril Benjamin Šeško, a nato izgubil dvoboj s Svetoslavom Vucovom. To je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

Na začetku drugega je Tomija Horvata zamenjal Nino Žugelj, a se igra še vedno ni razživela, ekipi sta igrali med kazenskima prostoroma in brez pravih strelov, je pa v 55. minuti Šeško slabo zadel žogo z glavo, tako da je še ena priložnost ostala neizkoriščena.

Po uri igre sta priložnost dobila še Sandi Lovrić in Josip Iličić, takoj zatem pa se je moral izkazati Jan Oblak po poskusu Despodova. Slovenija je sicer spet imela terensko pobudo, v 69. minuti pa tudi prišla do strela. Lovrić je poskusil z roba kazenskega prostora, toda meril preveč po sredini vrat.

Žan Celar in Jure Balkovec sta bila naslednja, ki ju je Kek poslal v igro, Iličić pa je bil naslednji, ki je streljal, tudi on z roba kazenskega prostora in tudi on preveč po sredini. Že v sodniškem dodatku bi lahko Bolgari prišli do zmage, vendar je Filip Krastev preslabo streljal za Oblaka.

"Po eni strani je v redu, da se nadaljuje serija neporaženosti. Po drugi pa nisem zadovoljen, ker nismo zmagali. Imel sem občutek, da je imelo precej igralcev v glavah samo to, da 'preživijo'. Začetek je bil res zelo naiven, a smo dobro odgovorili, imeli smo nekaj priložnosti," je po zadnjem testu pred EP povedal selektor Kek.

"Brekalo je tokrat odigral celo tekmo, Šeško je po vsem cirkusu okrog njega odigral 70 minut, me pa skrbi, ker nekateri že drugo tekmo zaporedoma niso bili povsem nared. Če ne bo možnosti, da trenirajo na zahtevani ravni, bomo morali menjati. Tekma pa mi ni bila všeč v trenutkih, ko smo menjali. Šest svežih igralcev bi moralo narediti razliko. Tega nisem dobil. Vem, da je termin tekme neugoden, da so treningi naporni, a sem pričakoval več," je še dodal Kek.

* Stadion Stožice, gledalcev 11.037, sodniki: Kardesler, Tugral in Özaral (vsi Turčija).
* Strelca: 0:1 Despodov (4./11-m), 1:1 Šporar (14.).
* Slovenija: Oblak, Janža (od 71. Balkovec), Bijol, Brekalo, Karničnik, Elšnik, Gnezda Čerin (od 82. Gorenc Stanković), Horvat (od 46. Žugelj), Mlakar (od 61. Lovrić), Šporar (od 61. Iličić), Šeško (od 71. Celar).
* Bolgarija: Vucov, H. Petrov, Petkov (od 46. Atanasov), Antov (od 61. Iliev), S. Petrov, Kostadinov (0d 61. Yusein), F. Krastev, Tombak, M. Minčev (od 82. Ljaskov), G. Minčev (od 61. Kolev), Despodov (od 78. Kirilov).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Image
Image

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0