Ljubljana

6°C
Megla Humidity: 93%
PETEK
6°C / 12°C
SOBOTA
4°C / 10°C
NEDELJA
6°C / 10°C
PONEDELJEK
5°C / 12°C
TOREK
6°C / 12°C
SREDA
5°C / 9°C
ČETRTEK
2°C / 11°C

Znane so skupine elitnih kvalifikacij za mladince in kadete

Mladinska slovenska reprezentanca je v prvem delu kvalifikacij za EP 2024 pokazala odlične tekme in ostala neporažena, današnji žreb skupin za elitne kvalifikacije pa jo je uvrstil v skupino 1, skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom. Kadeti so imeli zelo podoben žreb kot mladinci, saj jih v skupini 7 čakajo obračuni s Španijo, Avstrijo in Norveško.

Znane so skupine elitnih kvalifikacij za mladince in kadete

Varovanci Antona Žlogarja so letos novembra v Albaniji odigrali uvodni krog kvalifikacij. Remizirali so proti Belgiji in Irski, na zadnji odločilni tekmi pa so z 0:1 premagali Albance in se tako uvrstili v elitni del kvalifikacij.

Na evropsko prvenstvo, ki bo odigrano med 15. in 28. julijem v Severni Irski, se bodo poleg gostiteljice uvrstili le zmagovalci sedmih izžrebanih skupin, turnir elitnega kroga skupine 1 pa bo spomladi gostila Slovenija.

Selektor slovenske mladinske reprezentance Anton Žlogar je po žrebu komentiral: »Z žrebom smo v strokovnem štabu zadovoljni. V tem delu tekmovanja bi se težko izognili močnim reprezentancam. Podobno je bilo že v prvem delu, ko nas je v skupini pričakala Belgija. Tokrat je favorizirana Španija, močni pa sta tudi Avstrija in Kosovo, ki se je izkazal v uvodnem krogu kvalifikacij. Skupina je težka, a pričakovana za ta krog. Želja je uvrstitev na evropsko prvenstvo, kar se nam zdi povsem normalno. Če bodo fantje v dobri formi, lahko dokažemo, da tudi mi nismo reprezentanca, ki bi jo lahko podcenjevali.«

Kadetska reprezentanca si je elitni del kvalifikacij prav tako priigrala novembra, ko je v skupini M remizirala z Luksemburgom in Srbijo, ter zmagala proti Azerbajdžanu. Z dobrimi rezultati je bila pred žrebom uvrščena v tretji boben.
Slovenijo je žreb uvrstil v skupino sedem, kjer se bo za prvo mesto borila s Španijo, Avstrijo in Norveško.

Evropsko mladinsko prvenstvo bo odigrano naslednje leto med 20. majem in 5. junijem na Cipru. Ob gostitelju Cipru se bo na tekmovanje uvrstilo še osem zmagovalcev skupin in sedem najboljših drugouvrščenih reprezentanc.
Selektor Aleksandar Radosavljević je po žrebu spregovoril o pričakovanjih reprezentance: »Dobili smo zelo zanimivo skupino. Brez dvoma je glavni favorit Španija, ostale reprezentance pa so po mojem mnenju na naši kakovostni ravni. Cilj je uvrstitev na evropsko prvenstvo.«

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0