Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 61%
28°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Apostolovski deveta, Ferlan na 15. mestu končal polfinale na EP

Ljubljančanka Lia Apostolovski je tretji dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu v finalu skoka v višino končala na devetem mestu z 1,90 metra. Rok Ferlan iz kranjskega Triglava je v polfinalu na 400 m zasedel sedmo mesto v skupini in imel skupno 15. izid, 45,63 sekunde pa je tudi njegov drugi najboljši izid kariere.

Apostolovski deveta, Ferlan na 15. mestu končal polfinale na EP

V skoku v višino je zlato osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik (2,01 m). Slednja marca v Glasgowu, kjer je bila tretja Apostolovski, s srebrom ni ubranila zlata na dvoranskem SP, bila pa je tudi srebrna še na SP na prostem v Dohi leta 2019 in bronasta na olimpijskih igrah leta 2021 v Tokiu.

Druga je bila z 1,97 m Srbkinja Angelina Topić, tretja na prejšnjem EP na prostem, bronasta pa tokrat pa z 1,95 m evropska dvoranska podprvakinja iz leta 2021, Irina Gerašenko iz Ukrajine.

Apostolovski je gladko preskočila začetno višino na 1,82 m in prvič tudi 1,86 m, na 1,90 m pa je bila uspešna drugič in je bila tedaj osma. Na 1,93 m je letvico trikrat podrla in končala nastop.

"Sem zadovoljna, tekmovala sem suvereno, tehnično dobro in sem zadovoljna z napredkom. Sem še na začetku sezone, to je bila moja četrta tekma na prostem, sezona bo še dolga zaradi OI v Parizu, kamor sem praktično že uvrščena. Čeprav je EP zelo zgodaj, sem že sedaj dobro pripravljena in sem naredila tehnični napredek," je ocenila Apostolovski.

Malo je tekmovalkam ponagajalo vreme in jim otežilo delo na zaletu. "Na višini po 1,90 m je začelo občasno močno deževati. Nekatere so imele s tem malo več sreče, druge malo manj. A so bili za vse enako težki pogoji. Kljukico sem napravila in grem sedaj sproščeno naprej ter gradim sezono na temelju tega EP. Zadovoljna sem s tem, kako sem izpeljala celotno prvenstvo," je dodala Apostolovski, ki je redna finalistka velikih tekem v zadnjih letih.

"Zadovoljen sem, drugi najhitrejši tek doslej mi je uspel. Malo več sem pričakoval glede na prvi krog. A noge so bile zaradi drugega nastopa na EP utrujene, tudi druga proga, na kateri sem tekel, ni najboljša. Zavoj je na njej težje izpeljati in tudi nisem imel pregleda nad hitrejšimi tekmeci, videl sem le Švicarja. Na startu sem se spotaknil v prvem koraku, a sem hitro prišel nazaj v ritem. Malo bolj rezervirano sem tekel prvih 200 m, potem pa sem dodajal. Hitrost mi na koncu ni padla in sem lahko zadovoljen," je nastop strnil Ferlan.

Za finale je bilo treba teči 45,28 sekunde. "Dva najhitrejša teka sem pokazal na EP, to bi pred odhodom v Rim takoj sprejel, sedaj pa gledam naprej, nekaj sezone je še in tako tudi čas za popravljanje osebnega dosežka in s tem stopnjevanja za olimpijske igre, kamor se tudi želim prebiti," je dodal Ferlan.

Slovenija ima možnost tudi nastopa v štafeti 4 X 400 m. "Sam bi rad nastopil, vendar nam manjka en mož. Filip Jakob Demšar po prihodu s študija v ZDA ni veliko treniral te razdalje, da bi lahko ustrezno zamenjal poškodovana Luko Janežiča in Lovra Meseca Koširja. Bomo videli, kako se bomo določili mi in tudi vodstvo reprezentance," je pojasnil Ferlan.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0