Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 66%
27°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Filipič sedma v finalu EP v troskoku

Neja Filipič je tretji dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu v troskoku zasedla sedmo mesto s 14,12 metra. Zlato je osvojila Španka Ana Peleteiro Compaore (14,85 m), bronasta na OI v Tokiu, srebro s turškim rekordom Tugba Danismaz (14,58 m), lanska evropska dvoranska prvakinja, bron pa Francozinja Ilionis Guillaume (14,43 m).

Filipič sedma v finalu EP v troskoku

Filipič je v prvi in drugi seriji ostala brez izida, v tretji pa je pod pritiskom skočila 13,85 m. To ji je prineslo osmo mesto, s tem pa tudi zadnje, ki je še zagotavljalo preostale tri poskuse v finalu.

Članica ljubljanskega Massa je nadaljevala s 13,72 m in tretjim prestopom, zadnjo, šesto serijo pa je zaključila s 14,12 m in pridobila eno mesto.

"Letos sem zelo stabilna pri daljavah okrog 14,10 in komaj čakam, da se mi posreči preskok še na večje daljave. Letos sem imela obenem že nekaj tekem, ko sem imela v prvih serijah prestope in sem se rešila v tretji. Tudi tokrat sem ostala zbrana. Uspelo mi je priti na osmi mesto, a sem skakala peta po vrsti Zato sem morala kar nekaj časa čakati na ostale, ki pa me niso prehitele. Potem sem imela še tri skoke in sem najboljšega prihranila za konec," je povedala Filipič.

V torek bo nastopila v kvalifikacijah skoka v daljino. "To bo odličen trening za prihode na odrivno desko. Mislim, da bom bolj sproščena kot tekmice. Letos nisem velikokrat skakala daljine in se bom lahko zabavala in le čakala na to, kaj mi bo uspelo. Mislim, da lahko tudi v tej drugi disciplini pridem v finale," je napovedala Filipič.

S tem je končala slovenske nastope dneva. Ljubljančanka Lia Apostolovski je v večernem finalu skoka v višino končala na devetem mestu z 1,90 metra. Rok Ferlan iz kranjskega Triglava je v polfinalu na 400 m zasedel sedmo mesto v skupini in imel skupno 15. izid, 45,63 sekunde pa je tudi njegov drugi najboljši izid kariere.

Četverica v slovenski reprezentanci je nastopila že pred tem. Andrej Skočir je v prvem krogu kvalifikacij v teku na 200 m z 21,08 sekunde zasedel 19. mesto. Slovenska rekorderka Agata Zupin pa je bila 21. v teku na 400 m ovire s 57,83 sekunde. Oba slovenska predstavnika sta s tem izpadla.

Zgodaj dopoldne sta nastopila tudi slovenska maratonca na 21 km, na 52. mestu je polmaraton končal Primož Kobe (1:07:30), Anja Fink je bila 57. (1:16:24).

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0