Ljubljana

Oblačno Humidity: 83%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
13°C / 23°C
PONEDELJEK
14°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
16°C / 30°C

Lyles s štafeto ZDA prvi na SP na Bahamih, druga Kanada

Svetovni prvak v teku na 100 m Noah Lyles je na 4x100 m osvojil zlato na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih, kjer v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu ni bilo slovenske udeležbe. Lyles je tekel v zadnji predaji, pred njim so nastopili še Kyree King, Courtney Lindsey in Kenneth Bednarek, v cilj so pritekli po 37,40 sekunde.

Lyles s štafeto ZDA prvi na SP na Bahamih, druga Kanada

V Nassauu so si reprezentance ZDA in Velike Britanije zagotovili vseh petih možnih štafetnih nastopov na OI. V štirih je to uspelo šestih državam, Franciji, Nemčiji, Italiji, Jamajki, Nigeriji in Poljski. Štafete ZDA so bile prve v štirih finalih, le v petem, zadnjem, so na 4x400 m slavili atleti Bocvane (2:59,11).

Srebro je za ZDA na 4x100 m pripadlo Kanadi (37,89), v četverici je bil tudi olimpijski prvak na 200 m Andre de Grasse. Olimpijski prvak na 100 m Marcell Jacobs je tekel v drugi predaji Italije, ki je v tej štafeti olimpijska in svetovna prvakinja, a je imela četverica velike težave že v prvi predaji.

Sprva so bili Italijani tretji, potem pa jih je zaradi napake v predaji doletela diskvalifikacija. Tretja je bila potem Francija (38,44). Italijani so se v tej štafeti sicer uvrstili na OI že v sobotnih kvalifikacijah, kjer so bili v skupini za ZDA drugi in skupno četrti.

Ameriška četverica je za dve stotinki v finalu zgrešila rekord prvenstev na 4x100 m, izboljšale pa so ga njihove rojakinje Tamari Davis, Gabielle Thomas, Celera Barnes in Melissa Jefferson z zmago v 41,85 sekunde. ZDA so bile prve z rekordom prvenstev tudi v mešani štafeti 4 X 400 m (3:10,73), druga je bila Nizozemska z zvezdnico Femke Bol (3:11,45).

Prvih 40 mest za OI v francoski prestolnici so dale sobotne kvalifikacije, za to je bilo treba zasesti prvi dve mesti v posameznih skupinah. Drugi dan SP si je nastop na OI zagotovilo še 30 ekip. Skupaj je po tekmi na Bahamih znanih 70 štafet za OI, po 14 štafet v posameznih disciplinah.

Ostali sta prosti še po dve mesti v posameznih štafetah. Te bodo določili glede na vrstni red na svetovni lestvici izmed preostalih držav. Zadnji rok je 30. junij.

* Kvalificirane štafete za OI v Parizu:
* moški:
- 4x100 m:
Avstralija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Gana, Velika Britanija, Italija, Jamajka, Japonska, Liberija, Nigerija, Južna Afrika, ZDA;
- 4x400 m:
Belgija, Bocvana, Brazilija, Nemčija, Velika Britanija, Indija, Italija, Japonska, Nigerija, Poljska, Južna Afrika, Španija, Trinidad in Tobago, ZDA:

* ženske:
- 4x100 m:
Avstralija, Kanada, Slonokoščena obala, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Italija, Jamajka, Nizozemska, Nigerija, Poljska, Švica, Trinidad in Tobago, ZDA;
- 4x400 m:
Belgija, Kanada, Francija, Velika Britanija, Indija, Irska, Italija, Jamajka, Nizozemska, Norveška, Poljska, Španija, Švica, ZDA;

- mešano, 4x400 m
Bahami, Belgija, Dominikanska republika, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Irska, Jamajka, Nizozemska, Nigerija, Poljska, Švica, Ukrajina, ZDA.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0