Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
28°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Perez še dve sezoni pri Red Bullu

Mehiški dirkač formule 1 Sergio Perez je še za dve leti podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull. Štiriintridesetletnik bo pri v zadnjih letih najboljši zasedbi F1 dirkal vsaj do konca sezone 2026, so v torek sporočili iz Red Bulla.

Perez še dve sezoni pri Red Bullu

Mehičan je k zdajšnji ekipi prišel leta 2021 in vsako sezono končal med štirimi najboljšimi dirkači. Najboljši je bil v sezoni 2023, ko je bil drugi, leto prej je bil tretji.

Trenutno zaseda peto mesto v seštevku s 107 točkami, na vrhu pa je njegov moštveni kolega Max Verstappen, ki je osvojil zadnje tri naslove prvaka. Nizozemec je tudi po letošnjih osmih dirkah sezone najboljši s 169 točkami.

"Navdušen sem nad novo pogodbo. S tem lahko nadaljujemo skupno pot in prispevamo k nadaljnjemu pisanju izjemne zgodovine te ekipe," je ob sklenitvi novega sodelovanja dejal 34-letnik.

Perez je kariero dirkača F1 začel v sezoni 2011 s Sauberjem, nato pa je dirkal še za McLaren in Force Indio (kasneje preimenovana v Racing Point). Pet od šestih zmag je dosegel pri Red Bullu, na stopničkah pa je skupaj stal 39-krat.

Karavana F1 bo naslednje dni zbrana v Montrealu za VN Kanade, ki bo v nedeljo ob 20. uri.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0