Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 46%
31°C
NEDELJA
14°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 25°C
SREDA
14°C / 23°C
ČETRTEK
15°C / 29°C
PETEK
17°C / 31°C
SOBOTA
18°C / 33°C

Verstappen v Kanadi do jubilejne 60. zmage

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Kanadi. Na preizkušnji v Montrealu je premagal Britanca Landa Norrisa (McLaren) in njegovega rojaka Georgea Russlla (Mercedes).

Verstappen v Kanadi do jubilejne 60. zmage

Na zanimivi dirki v Kanadi, ki sta jo v precejšnji meri zaznamovala tudi nestabilno vreme in izbira pnevmatik na delno mokri stezi, je nazadnje slavil svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone.

A pot do zmage ni bila lahka, z drugega startnega položaja, v sobotnih kvalifikacijah je sicer dosegel enak čas kot Russell, je začel kot drugi, med preizkušnjo pa je bil na vodilnem mestu poleg Russlla tudi Norris. A v drugi polovici, zaradi nekaj trčenj in izletov s steze je večkrat posredoval tudi varnostni avto, je Verstappen prišel do vodstva in ga obdržal do konca.

Zmaga je šesta v sezoni in jubilejna 60. v karieri, z njo pa je še povečal naskok v seštevku SP, saj je njegov najbližji zasledovalec Monačan Charles Leclerc po izjemno slabi predstavi Ferrarija dirko končal predčasno.

Naslednja dirka bo na vrsti 23. junija v Barceloni.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0