Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 66%
27°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Edmonton Oilers drugi finalisti lige NHL

Hokejisti Edmonton Oilers so ponoči v šesti tekmi konferenčnega finala zahodne konference severnoameriške lige NHL na domačem ledu premagali Dallas Stars z 2:1 in se s 4:2 v zmagah uvrstil v veliki finale. Tam se bodo Kanadčani merili z ekipo Florida Panthers.

Edmonton Oilers drugi finalisti lige NHL

Za naftarje je Connor McDavid dosegel gol in podajo, Edmonton pa se je v finale Stanleyjevega pokala prebil prvič po letu 2006.

Naftarji, ki so drugi nosilci iz pacifiške skupine, bodo finalno serijo proti Floridi začeli v gosteh, saj panterji prihajajo v finale kot prva ekipa iz atlantske skupine. Slednji so sicer v konferenčnem finalu vzhoda s 4:2 izločili New York Rangers.

Pri Edmontonu, ki je oba gola dosegel v igri z igralcem več na ledu, je zadetek dosegel še Zach Hyman, dve podaji je vpisal Evan Bouchard. Stuart Skinner je zbral 34 obramb.

Za Dallas, prvo ekipo iz centralne skupine, je zadel Mason Marchment, Jake Oettinger je ubranil osem strelov.

Edmonton je namreč sprožil le deset strelov proti vratom Dallasa, a dvakrat zadel, medtem ko so bili teksaški hokejisti natančni le enkrat iz 35 poskusov. V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 14-2 za Dallas, a so naftarji zdržali pritisk vse do konca.

V velikem finalu lige NHL bo Florida, ki je lani izgubila proti Vegas Golden Knights, lovila svoj prvi naslov v Stanleyjevem pokalu. Edmonton se bo potegoval za svojega šestega, a je nazadnje lovoriko dvignil leta 1990.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0