Ljubljana

Slab dež Humidity: 67%
27°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Naftarji potisnili Dallas na rob izpada

Edmonton Oilers so na peti tekmi finala zahodne konference končnice severnoameriške hokejske lige NHL v American Airlines Centru v Dallasu premagali Dallas Stars s 3:1. Oilers so povedli v seriji na štiri dobljene tekme s 3:2 v zmagah. Serija se bo vrnila v Rogers Place v Edmontonu za šesto tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

Naftarji potisnili Dallas na rob izpada

Boljši iz tega obračuna se bo v velikem finalu lige NHL za hokejski sveti gral, Stanleyjev pokal, pomeril v obračunu na štiri zmage z najboljšo ekipo vzhodne konference. V finalu vzhodne konference Florida Panthers vodi s 3:2 v zmagah proti New York Rangers.

Junak tekme v Dallasu je bil Ryan Nugent-Hopkins, ki je dosegel dva zadetka ob moštveni premoči na ledu. Najprej je bil uspešen v prvi tretjini, nato pa je za vodstvo 2:0 zadel še v drugi tretjini. Stuart Skinner je zaustavil 19 strelov igralcev Dallasa na gol.

Oilers bi z domačo zmago napredovali v svoj prvi finale lige NHL po letu 2006.

Philip Broberg je za Oilers dosegel gol za vodstvo 3:0 v 26. minuti. Evan Bouchard je asistiral pri obeh golih Nugent-Hopkinsa v igri power-play.

Edini gol za Dallas je prispeval Wyatt Johnston 5:51 minute pred koncem. Jake Oettinger je zbral 23 obramb za Stars.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0