Ljubljana

15°C
Jasno Humidity: 79%
PONEDELJEK
10°C / 21°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
10°C / 22°C
ČETRTEK
9°C / 22°C
PETEK
10°C / 25°C
SOBOTA
11°C / 20°C

Svetovni prvaki Finci končali domače SP že v četrtfinalu

Svetovni prvaki Finci končali domače SP že v četrtfinalu

Hokejska reprezentanca Kanade je tretji polfinalist svetovnega prvenstva elitne skupine na Finskem in v Latviji.

V polfinalu v Tampereju so Kanadčani premagali branilce naslova Fince s 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

V drugem četrtfinalnem obračunu v Tampereju sta se pomerila stara znanca iz finalnih tekem zadnjih let. V letih 2019, 2021 in 2022 sta namreč ti ekipi odločali o zlati medalji (leta 2020 SP zaradi koronske krize ni bilo). Finci so zmagali v letih 2019 in lani, Kanadčani 2021, tokrat pa se je možnosti nove medalje veselila severnoameriška ekipa. Finska tako domače SP končuje že v četrtfinalu.

Kanadčani so danes hitro pokazali, da so zreli za maščevanje za lanski poraz v finalu prav v Tampereju. Finska, ki na letošnjem SP ni blestela že v predtekmovanju in je v svoji skupini zasedla le tretje mesto, ni bila posebej nevarna, Kanada pa je svoje priložnosti dobro izkoriščala.

Ob dokaj izenačenih razmerjih strelov na vrata so namreč lani srebrni premagovali vratarja Emila Larmija, medtem ko so domači zaman oblegali vrata Samuela Montembeaulta. V vsaki tretjini je Kanada dosegla po en zadetek, prvega v osmi, drugega v 31., s tretjim v 43. minuti pa so Fincem že skoraj popolnoma zaprli vrata v polfinale.

Kanček upanja je prvakom prineslo tveganje brez vratarja že štiri minute pred koncem, ko je znižal Teemu Hartikainen. A že v naslednjem napadu je Kanada, ko so Finci spet tvegali brez vratarja, na prazna vrata dosegla četrti gol in dokončno odločila dvoboj.

V prvih današnjih četrtfinalnih tekmah so ZDA premagale Češko gladko s 3:0, Nemčija pa je nekoliko presenetljivo ugnala drugo najboljšo ekipo rednega dela Švico in slavila s 3:1.

* Dvorana Nokia Arena, gledalcev 11.500, sodniki: Holm (Švedska), Hribik (Češka, glavna), Briganti (ZDA), Hynek (Češka).
* Strelci: 1:0 Quinn (Crouse, 8.), 2:0 Blais (Neighbours, Barron, 31.), 3:0 Carcone (Weegar, Middleton, 43.), 3:1 Hartikainen (Rantanen, Lehtonen, 57.), 4:1 Toffoli (58.).
* Kazenske minute: Kanada 8, Finska 2.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@stadion.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@stadion.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

Oglas: