Ljubljana

15°C
Jasno Humidity: 79%
PONEDELJEK
10°C / 21°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
10°C / 22°C
ČETRTEK
9°C / 22°C
PETEK
10°C / 25°C
SOBOTA
11°C / 20°C

Zvezde z zmago podaljšale nastop v finalu zahoda NHL

Zvezde z zmago podaljšale nastop v finalu zahoda NHL

Hokejisti Dallas Stars so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL proti Vegas Golden Knights dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi v domači dvorani so zvezde po podaljšku zmagale s 3:2 in zaostanek v boju na štiri zmage znižale na 1:3. Junak večera je bil Joe Pavelski, ki je dosegel odločilni gol z igralcem več na ledu.

Dva gola je k zmagi domačih, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Jamieja Benna, prispeval Jason Robertson. Benn si je prislužil kazen dveh tekmi prepovedi nastopa, ko je s palico v bližini vrata na tretji tekmi udaril kapetana Vegasa, Marka Stona.

Vratar Dallasa Jake Oettinger je tokrat v dvorani American Airlines Center zbral 37 obramb.

"Resnično uživam v teh trenutkih," je po tekmi dejal junak večera, 38-letni veteran Pavelski, ki je zadel po 3:18 minute podaljšane igre: "Zagotovo je to izjemen občutek in vesel sem, da smo lahko odigrali še eno tekmo in dvoboj podaljšali."

Za goste, ki imajo naslednjo priložnost za uvrstitev v veliki finale lige NHL na peti tekmi pred domačimi navijači, sta zadela William Karlsson in Jonathan Marchessault.

Peta tekma bo v nedeljo zvečer v Las Vegasu.

Zmagovalec boja na štiri zmage se bo uvrstil v finale tekmovanja za Stanleyjev pokal, kjer ga že čakajo Florida Panthers. Ti so v finalu vzhoda izločili Carolina Hurricanes.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@stadion.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@stadion.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

Oglas: