Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 47%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Coquardu druga etapa, Lampaert še naprej vodilni na švicarski pentlji

Francoz Bryan Coquard (Cofidis) je zmagovalec druge etape od Vaduza do Regensdorfa v dolžini 177 kilometrov letošnje izvedbe kolesarske dirke po Švici oziroma Tour de Suisse. Vodstvo v skupnem seštevku je še naprej ohranil v rumeno majico oblečeni Belgijec Yves Lampaert (Soudal-QuickStep), zmagovalec nedeljskega prologa.

Coquardu druga etapa, Lampaert še naprej vodilni na švicarski pentlji

Coquard je v ciljnem sprintu uspel odgovoriti na napad drugouvrščenega Avstralca Michaela Matthewsa (Jayco-AlUla), največ razlogov za obžalovanje pa ima tretjeuvrščeni Belgijec Arnaud De Lie (Lotto-Dstny), ki je bil v idealnem položaju za napad. Tega pa ni izkoristil zaradi težav z menjalnikom približno 200 metrov pred ciljem.

Zmagovalec prve etape Lampaert ima štiri sekunde boljši čas od drugega Britanca Ethana Hayterja (INEOS Grenadiers) in sedem sekund prednosti v primerjavi s tretjeuvrščenim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Emirates).

Letošnja dirka po Švici se bo sklenila v nedeljo, sicer pa 87. izdaja dirke po Švici poteka v znamenju poklona lani umrlemu domačemu kolesarju zasedbe Bahrain-Victorious Gino Mäderju. Ta je življenje izgubil po padcu na spustu v peti etapi.

Slovencev, ki po zaslugi Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča navdušujejo na zadnjih dirkah, na osemdnevni preizkušnji ni, doslej pa je v skupnem seštevku dvakrat slavil Simon Špilak (2015, 2017).

V torek sledi etapa, ki bo karavano popeljala na relaciji Steinmaur - Rüschlikon, kolesarji pa bodo morali premagati 161,7 km razgibane etape.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0