Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Monika Hrastnik šesta v finalu spusta v Leogangu

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je v avstrijskem Leogangu v finalu tekme za svetovni pokal v spustu zasedla šesto mesto. Za Slovenko je to najboljša uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagala je domačinka in vodilna v skupnem seštevku Valentina Höll pred Američanko Anno Newkirk in Francozinjo Myriam Nicole.

Monika Hrastnik šesta v finalu spusta v Leogangu

Za 30-letnico iz Lepe Njive je bil to drugi finalni nastop v tej sezoni, potem ko je bila v Fort Williamu na prvi tekmi deseta, na Poljskem v Bielsko-Biali pa je izpadla v polfinalu in zasedla končno 11. mesto.

Pred tem je Hrastnik kvalifikacije sklenila šele na 15. mestu, v polfinalu pa je po boljši vožnji zasedla sedmo mesto. V finalu je še nekaj dodala in izboljšala tudi ta dosežek.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala Höll (960) po treh preizkušnjah v spustu suvereno vodi pred britansko kolesarsko Tahnee Seagrave (670) in Francozinjo Marine Cabirou (647). Hrastnik je z 209 točkami na 12. mestu.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0