Ljubljana

Oblačno Humidity: 83%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
12°C / 23°C
PONEDELJEK
13°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
17°C / 32°C

Pogačar potrdil vrnitev na treninge

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je na Instagramu potrdil, da se vrača na prave kolesarske treninge po poškodbi zapestja, ki jo je skupil ob padcu 23. aprila na dirki Liege - Bastogne - Liege.

Pogačar potrdil vrnitev na treninge

"Biti spet na cesti je odlično. Doma sem veliko ur namenil rehabilitaciji in še več trenažerju. Hvala vsem za podporo. Zdaj se bom pridružil fantom na višinskih pripravah," je med drugim zapisal Pogačar.

V petkovem pogovoru za STA je Pogačarjevo vrnitev na kolo napovedal tudi Švicar Mauro Gianetti, direktor kolesarske ekipe UAE Team Emirates. "V naslednjih dveh, treh dneh bo, upamo, začel trenirati s cestnim kolesom. Upamo, da bo to še dovolj zgodaj za ustrezno pripravo na Tour," je o prvem zvezdniku ekipe dejal 59-letni Gianetti. Za zdaj ni jasno, kje in kdaj se bo Pogačar tekmovalno vrnil na ceste pred dirko po Franciji.

"Tega za zdaj še ne vemo in moramo še nekoliko počakati, da začne trenirati na kolesu. Dali mu bomo teden dni, da vidimo, kakšno raven je zadržal. Ne vemo namreč, koliko moči je izgubil v zadnjih tednih, ko ni bil na kolesu. Preden bomo sprejeli odločitve o njegovem koledarju, moramo videti, v kakšnem stanju je. Vzeli si bomo vsaj deset dni časa," je o rokih do naslednjih odločitev dejal švicarski strokovnjak.

V kolikor bi res trajalo deset dni oziroma dva tedna, vključno z dnevi do začetka treningov, bi lahko dvakratni zmagovalec Toura (2020, 2021) predvidoma nastopil na domači dirki po Sloveniji. Na njej bi dvakratno zaporedno zmago branil od 14. junija. A tudi tega Gianetti ni potrdil.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0