Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 61%
28°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Roglič z drugo etapno zmago blizu končnemu slavju po Dofineji

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je po drugi zaporedni etapni zmagi še učvrstil položaj na vrhu skupnega seštevka kriterija po Dofineji. V kraljevski sedmi etapi od Albertvilla do Samoensa 1600 (155,3 km) je imel 34-letni Kisovčan navkreber največ moči v sprintu manjše skupine.

Roglič z drugo etapno zmago blizu končnemu slavju po Dofineji

Za Rogliča je bila to 83. zmaga v karieri in druga zaporedna na letošnjem kriteriju po Dofineji. V dresu nove ekipe Bora-hansgrohe je slavil tretjič, eno etapo, sicer vožnjo na čas, je pred dvema mesecema dobil tudi po Baskiji.

Zasavec je današnjo etapo dobil pred Američanom Matteom Jorgensonom (Visma-Lease a Bike) in Italijanom Giuliom Cicconejem (Lidl-Trek), ki je zaostal dve sekundi.

Veliko časa je izgubil Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), ki je na zadnjem klancu okoli sedem kilometrov pred vrhom izgubil stik z Rogličem in ostalimi tekmeci ter ciljno črto prečkal kot 13. z zaostankom 1:46 minute.

V skupnem seštevku ima slovenski as pred nedeljsko zadnjo etapo 1:02 minute naskoka pred Jorgensonom in 1:13 pred Kanadčanom Derekom Geejem (Israel-Premier Tech). Evenepoel je zdrsnil z drugega na šesto mesto in zaostaja 2:15 minute.

V nedeljo bo na sporedu še ena zahtevna etapa z zaključkom navkreber od Thonesa do Plateau des Glieresa (160,6 km). Zadnji klanec bo dolg 9,3 km s povprečnim naklonom 7,3 odstotka.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0