Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
12°C / 23°C
PONEDELJEK
13°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
17°C / 32°C

Kelti prišli do druge zmage proti vročici

Košarkarji Boston Celtics so bili po treh uvodnih porazih v finalu vzhodne konference končnice severnoameriške lige NBA proti Miami Heat že pod hudim pritiskom, zdaj pa jim gre iz tekme v tekmo bolje. Kelti so na peti tekmi v domači dvorani TD Garden zmagali s 110:97 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 2:3.

Kelti prišli do druge zmage proti vročici

Boston Celtics so v finalu vzhoda dosegli drugo zmago proti Miami Heat in imajo še vedno možnosti za uvrstitev v veliki finale lige NBA. Za zdaj se sicer v zgodovini lige NBA še ni pripetilo, da bi ekipa, ki je zaostajala z 0:3 v zmagah, napredovala po sedmih tekmah.

"Začelo se je z dobro obrambo, tam smo imeli dobro intenzivnost. Danes smo se zabavali. Bili smo ekipa, ki je danes igrala močneje," je dejal Jaylen Brown, ki je za Boston dosegel 21 točk in bil eden od štirih domačih igralcev z vsaj 20 točkami.

Najuspešnejši je bil Derrick White s 24 točkami, Marcus Smart jih je dodal 23, Jayson Tatum pa tako kot Brown 21.

"Edina stvar, ki nas lahko ustavi, smo mi sami. Nocoj smo bili močnejša ekipa, že na začetku smo določili ritem igre," je v pogovoru na igrišču po tekmi dodal Brown.

Kelti na peti tekmi konferenčnega finala nikoli niso zaostajali in so si nabrali celo 24 točk prednosti. Medtem pa pri vročici niso našli ritma proti precej bolje zbranim gostiteljem, prvi strelec Miamija je bil Duncan Robinson, ki je s klopi zbral 18 točk, Bam Adebayo jih je zbral 16.

Talisman Miamija Jimmy Butler je imel tokrat veliko težav; v prvem polčasu je dosegel le osem točk in končal pri skupno 14, kar je njegova najslabša tekma v končnici. Večino zadnje četrtine je presedel na klopi.

"Samo bolje moramo igrati," je dejal Butler: "Začeti tekmo bolje, jim otežiti pot do koša. V ritmu so bili že od začetka tekme. Kljub temu ostajamo pozitivno naravnani, saj vemo, da lahko to serijo osvojimo in da jo tudi bomo. Enostavno jo bomo morali končati doma."

Šesta tekma bo v noči na nedeljo po srednjeevropskem času v Miamiju.

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Denver je namreč s 4:0 v zmagah na krilih izjemnih predstav Nikole Jokića, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice zahoda, izločil Los Angeles Lakers.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0