Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
29°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Jorge Martin bo od leta 2025 dirkal za Aprilio

Trenutno vodilni v razvrstitvi svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP, Španec Jorge Martin, se bo z naslednjo sezono preselil v italijansko ekipo Aprilia, je danes poročala tiskovna agencija Ansa. Za to ekipo denimo dirko tudi Španec Maverick Vinales. Martin je trenutno član zasedbe Ducati-Pramac.

Jorge Martin bo od leta 2025 dirkal za Aprilio

Pri tovarniški ekipi Aprilia Racing so potrdili, da bo Martin zamenjal Španca Aleixa Espargara, ki je napovedal, da bo letošnja sezona njegova zadnja v karieri. Martin se bo Aprilii pridružil s sezono 2025, z večletno pogodbo.

Iz tovarne v Noaleju, ki je del skupine Piaggio, so novico objavili danes zvečer po koncu preizkusov v Mugellu.

Massimo Rivola, izvršni direktor Aprilie Racing, je sporočil, da gre za "pot neustavljive rasti. S Jorgejem v naši ekipi smo dobili dirkača, s katerim bomo lahko zgradili pot do cilja, ki ga vsi pri Aprilii Racing iščemo z veliko lakoto."

Kot so poročili na spletni strani Motorsport.com, naj bi Espargaro leta 2025 postal uradni Hondin testni dirkač, potem ko se bo po koncu sezone tekmovalno upokojil.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0